ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ Κανονικά λειτουργεί η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του κλιμακίου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, του Δήμου Βοϊου. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Δομής, τόσο με το προσωπικό, όσο και με τους τοπικούς φορείς και τους θεσμικά υπεύθυνους για τη λειτουργία του Έργου. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η δημοσίευση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά και ευρύτερα, πληροφοριών για τα στοιχεία της Δομής και τη καθημερινότητα των ανηλίκων.
Σύμφωνα και με τους υπευθύνους του Ε.Κ.Κ.Α. η συγκεκριμένη πρακτική ανεξάρτητα από τους σκοπούς που στοχεύει να εξυπηρετήσει, εκθέτει τα ήδη ευάλωτα ανήλικα και τα στοχοποιεί έναντι πιθανών κινδύνων, κάτι που είναι καταφανώς παράνομο, σύμφωνα και με τον νέο ευρωπαϊκό νόμο για τη προστασία προσωπικών δεδομένων, GDPR.
Συμπερασματικά, στη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Δομής με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η συνέχιση των παραπομπών των ανηλίκων που έχουν ανάγκη ασφαλούς διαβίωσης, προς τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, του Δήμου Βοϊου.
Εν κατακλείδι η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών του οικισμού Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου διαψεύδει όλες τις κακόβουλες και ψευδείς δημόσιες αναρτήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά και ευρύτερα, που στοχοποιούν την Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Κοριτσιών στον οικισμό Πεντάλοφο όσο και τον Δικαιούχο του προγράμματος, ήτοι τον Δήμου Βοΐου, των εργαζομένων της Δομής αλλά και των ανήλικων φιλοξενούμενων τονίζοντας ότι η Δομή λειτουργεί κανονικά και χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ