Tharos

Tharos

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία της ΔΕΗ να αξιοποιήσει τα δάση ακακίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για τις 75 θέσεις που έχουν διαμορφωθεί στα αποκατεστημένα ορυχεία της.

Σε κάθε μια εκ των θέσεων αυτών, θα υπάρχει δυνατότητα για 150 κυψέλες. Συνολικά, δηλαδή, αναμένεται να τοποθετηθούν έως και 11250 μελισσοκυψέλες.

Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε μεταξύ των θέσεων να υπάρχει απόσταση 500 μέτρων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης ασθενειών.

Οι κινήσεις αυτές της ΔΕΗ βασίζονται στα πορίσματα μελέτης του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγραψε το energypress.

Τα δάση ακακίας έχουν διαμορφωθεί στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Αμυνταίου, στην παλιά απόθεση του Κυρίου Πεδίου και στην εξωτερική απόθεση του Νοτίου Πεδίου.

Το μέλι από ακακία έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς και πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα το προϊόν να συγκεντρώνει σημαντικά ανταγωνιστικά εμπορικά χαρακτηριστικά και προοπτικές.

Το γεγονός αυτό εξηγεί και το αυξημένο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΗ από τους μελισσοκόμους της περιοχής.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια αρκετοί ήταν οι μελισσοκόμοι που έπιαναν θέση στα δάση ακακίας στα αποκατεστημένα ορυχεία του ΛΚΔΜ, όμως μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή ήταν άναρχη.

Πλέον, με την πρωτοβουλία της ΔΕΗ και τη συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Μελισσοκομικού Κέντρου δίνεται η δυνατότητα η σχετική δραστηριότητα να αναπτυχθεί οργανωμένα και να υποστηριχθεί επιστημονικά.

energypress.gr

Με την καταγραφή των αιτημάτων των υποψήφιων επενδυτών για πιθανές προσθήκες στο σχέδιο συμφωνίας μετόχων (SPA) για τις λιγνιτικές μονάδες, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν στη συνέχεια για το τελικό κείμενο, ξεκίνησε η ΔΕΗ τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το SPA του νέου διαγωνισμού.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έχει ενημερώσει από την Τετάρτη (20/03) τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους για ενδεχόμενες αλλαγές στο SPA.

Μάλιστα, ζητά από τους επενδυτές η υποβολή των προτάσεων να γίνει εντός 10ημέρου, ώστε στη συνέχεια να «τρέξει» η διαπραγμάτευση του οριστικού κειμένου, με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κάθε σχήμα. Όπως έγραψε χθες το World Energy News, το προτεινόμενο από τη ΔΕΗ σχέδιο συμφωνίας μετόχων έχει αναρτηθεί στο data room, χωρίς να έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με αυτό του προηγούμενου διαγωνισμού.

Όσον αφορά το πιο κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το αν θα μπορούσε μετά τις διαβουλεύσεις να προστεθεί κάποιος μηχανισμός αντιστάθμισης ρίσκου, τον οποίο ζητούν τουλάχιστον ορισμένοι από τους «μνηστήρες», κύκλοι της επιχείρησης δηλώνουν πως η ΔΕΗ δεν είναι εκ των προτέρων αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, υποστηρίζουν πως είναι πιθανό μία τέτοια προσθήκη να συναντήσει την άρνηση της DG Comp. Εξάλλου, όπως υπενθυμίζουν, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ήταν αυτή που ζήτησε να αποσυρθεί από την τροπολογία επανεκκίνησης της αποεπένδυσης το «σχήμα» επιμερισμού τυχόν ζημιών των μονάδων για μία τετραετία.

Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις με την ιδιοκτησία του ορυχείου Αχλάδας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη στη νέα συνάντηση που πραγματοποίησε χθες η επιχείρηση για το κόστος τροφοδοσίας της Μελίτης, με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρόζα, η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο της Αχλάδας.

Κι αυτό γιατί συνεχίζει να παραμένει ως ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» η αξίωση του ιδιοκτήτη για την καταβολή 8 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ, ως χρέους από προηγούμενα έτη.

Τυπικά, το χρέος αυτό προέκυψε μετά το 2011 και τη συνάρτηση της τιμής αγοράς από τη σχέση εκμετάλλευσης, όταν από κάποια στιγμή κι έπειτα η ΔΕΗ έθεσε πλαφόν στην τιμή αγοράς λιγνίτη από την Αχλάδα, αρνούμενη να καταβάλει ακόμη μεγαλύτερα ποσά, όταν η σχέση εκμετάλλευσης ξεπέρασε ένα όριο.

Ωστόσο, η ΔΕΗ δεν αναγνωρίζει ως χρέος τα 8 εκατ., υποστηρίζοντας πως η σχέση εκμετάλλευσης εκτινάχθηκε, φτάνοντας ακόμη και το 1 προς 25, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν προχώρησε στην ανάπτυξη του ορυχείου προς την πιο «πλούσια» σε λιγνίτη περιοχή.

Κι αυτό γιατί η περιοχή αυτή είναι κάτω από το ομώνυμο χωριό, το οποίο απέφυγε να απαλλοτριώσει, ώστε να μην καταβάλει τα 25-30 εκατ. ευρώ που θα χρειάζονταν.
Οι πηγές της ΔΕΗ σημειώνουν πως, για να γίνει οικονομικά συμφέρουσα η Μελίτη, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μείωση του κόστους εφοδιασμού από την Αχλάδα στα 18 ευρώ τον τόνο, από 23 που είναι σήμερα.
Στον αντίποδα, όπως συμπληρώνουν, χάρις στη μείωση του προσωπικού στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, οι εν λόγω μονάδες είναι ήδη έστω και οριακά κερδοφόρες, χωρίς μάλιστα να συνυπολογισθούν τυχόν αποζημιώσεις από τον Μόνιμο Μηχανισμό Επάρκειας Ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης, συγκέντρωση των επιχειρηματιών και κυρίως των ανθρώπων της εστίασης, με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών δημιουργών.

Καλεσμένος του επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κος Καββαθάς. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο κος Καββαθάς ζήτησε να αποχωρήσω από την αίθουσα γιατί κατά -την γνώμη του, δεν ήθελε να βρίσκεται κανένας εκπρόσωπος οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν θυμάται να μας κάλεσε». Να θυμίζω στον κο Καββαθά πως εκτός της ιδιότητάς μου, ως αντιπροσώπου της ΕΥΕΔ, είμαι και ενεργό μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης. Να θυμίσω επίσης πως καλεσμένος στην ΑΝΟΙΧΤΗ εκδήλωση δεν ήμουν εγώ, αλλά ο ίδιος. Στο σπίτι μας, εμείς καλούμε!

Ξεχνά μάλλον ο κος Καββαθάς πως υποστηριχτές των επιχειρήσεων δεν είναι οι περιπλανώμενοι θεωρητικοί υπερασπιστές, αλλά οι καθημερινοί πελάτες-συνεργάτες των τοπικών επιχειρήσεων. Ξεχνά ο κος Καββαθάς πως η υπεράσπιση των μελλών της ΓΣΕΒΕΕ γίνεται με απτά και συγκεκριμένα δεδομένα όπως η χορήγηση άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής όχι ¨με τα λόγια¨ αλλά με συγκεκριμένα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω. Ξεχνά μάλλον ο κος Καββαθάς πως σε περίπτωση ελέγχου των τοπικών επιχειρήσεων από τις αρμόδιες αρχές, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να πει «μου το είπε ο πρόεδρος» γιατί κι αυτό δεν πιάνει πλέον.

Εμείς οι αντιπρόσωποι της ΕΥΕΔ, αλλά και όλων των ΟΣΔ, λογοδοτούμε στους δημιουργούς, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να αμείβονται μέσα από την δουλειά τους, προσπαθώντας καθημερινά να εξαλείψουμε παθογένειες του παρελθόντος, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Και να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε.

Προτίμησα λοιπόν να αποχωρήσω σεβόμενος τον κόπο των συναδέλφων επιχειρηματιών, που άφησαν τα καταστήματά τους, με σκοπό να ενημερωθούν από έναν θεσμικό φορέα όπως η ΓΣΕΒΕΕ.

Άλλωστε εμείς μάθαμε να σεβόμαστε τους καλεσμένους μας, έστω κι αν η επίσκεψή τους είναι φωτοβολίδα.

Εμείς, πάλι από αύριο εδώ θα είμαστε, είτε ως θεσμικοί, είτε ως οικογενειάρχες, είτε ως ιδιώτες, στον τόπο μας, να στηρίζουμε την τοπική αγορά με όποιον τρόπο και όποιο κόστος.

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Γρεβενών του συνδυασμού «Ελπίδα», την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Με σταθερά βήματα και μεγάλο ενδιαφέρον, συνεχίζονται τα μαθήματα εκμάθησης στο πρώτο αθλητικό τμήμα Μπριτζ στην Δυτ.Μακεδονία που λειτουργεί στην Πτολεμαϊδα, στον Σκακιστικό Σύλλογο που βρίσκεται στην οδό Τραπεζούντος 38.

Η συμπλήρωση δύο μηνών από την πρώτη συνάντηση των εγγεγραμμένων αθλητών και το πρώτο μάθημα του Μπριτζ στην Πτολεμαϊδα, έχει ήδη αποδώσει τους «πρώτους καρπούς» , σταθεροποιώντας και έναν πρώτο «κορμό αθλητών» , οι οποίοι με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εκπαιδευτικών μαθημάτων, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, να συμμετέχουν και σε επίσημους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα Μπριτζ πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ, στα γραφεία του Σκακιστικού Συλλόγου στην Πτολεμαϊδα, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ, Ιωάννη Μαρκάκη.

Υπεύθυνη του αθλητικού τμήματος Μπριτζ στην Πτολεμαϊδα είναι η Ελένη Κούρτη και για κάθε πληροφορία σχετικά με το Νέο τμήμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6945438205.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της εφαρμογής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018.

Για πρώτη φορά επιχειρείται να εφαρμοστεί ο νόμος που θέλει να ανοίγει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις έως τον Απρίλιο.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

 • Για πρώτη χρονιά σε κοινή φορολογική δήλωση από τους συζύγους θα διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και θα εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα. Ένα για τον κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά. Για φέτος τα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις φτάνει να έχουν κάνει σχετική γνωστοποίηση ως τις 28 /2 όπως προέβλεπε σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.
 • Στον πίνακα 1 προστέθηκε πεδίο το οποίο συμπληρώνεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του έτερου συζύγου, από όποιον έγγαμο φορολογούμενο έχει επιλέξει να υποβάλει χωριστή δήλωση από τον άλλο σύζυγο. Η υποβολή της σχετικής γνωστοποίησης για την πρόθεση υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων γίνεται έως το τέλος Φεβρουαρίου.
 • Τα εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb: Δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο στον κωδικό 60 της στήλης 16 του εντύπου Ε2 (κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας). Στον κωδικό 61 της στήλης δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφόρμων (Airbnb, Booking κλπ.).
 • Στους κωδικούς 049-050 «Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών», αναγράφονται από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες οι δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών που κατέβαλαν το 2018 με πλαστικό χρήμα ή e-banking ή ηλεκτρονικού πορτοφολιού για την διατήρηση της μείωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ.
 • Οι φορολογούμενοι που φιλοξενούν στην κατοικία τους συγγενή ή φίλο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τον 007-008 και να γράψουν τον ΑΦΜ του προσώπου που φιλοξενούν όπως επίσης και το διάστημα για το οποίο προσέφεραν φιλοξενία μέσα στο 2018.

Η πληρωμή του φόρου

Το έντυπο Ε1 που θα υποβάλουν φέτος πάνω από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο. 

Έτσι, ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει με τα νέα εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο

Το νέο επεισόδιο με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε απόσταση 13,5 μιλίων νοτιοανατολικά του Βασιλικού.

Καπετάνιος ενός εκ των εμπορικών πλοίων Bauci και Euro Glory επικοινώνησε με το Sigmalive, και ανέφερε ότι το τουρκικό σεισμογραφικό ζήτησε από τα εν λόγω πλοία να αλλάξουν θέση καθώς «βρίσκονταν στη διαδρομή του», προς αποφυγή σύγκρουσης.

«Αλλη μια προκλητική ενέργεια»

Tα εμπορικά πλοία βρίσκονταν στην περιοχή για εκτέλεση εργασιών.

Ο καπετάνιος, αρνήθηκε να υπακούσει στις προκλητικές εντολές των Τούρκων, αναφέροντας πως πρόκειται για πλοία περιορισμένης κινητικότητας, και επικοινώνησε άμεσα με τις Αρχές, οι οποίες τον καθησύχασαν ότι «είναι συνήθης πρακτική των Τούρκων, να μην μετακινηθεί και να μην ανησυχεί».

Τα πλοία, κατά τη στιγμή που το Barbaros προέβη στις προκλητικές ενέργειες, βρίσκονταν μόλις 1,5 ναυτικό μίλι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Σύμφωνα με αρμόδιες και καλά ενημερωμένες πηγές, η «όλη υπόθεση δεν εμπνέει ανησυχία» καθώς «πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια του Barbaros, μέρος της συνήθους πρακτικής του».

Το Barbaros, με το πέρας μικρού χρονικού διαστήματος, άλλαξε τελικά πορεία.

Πηγή: Sigmalive

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πάντοτε το αλατοπίπερο της δημοσιογραφίας, αν και σιγά – σιγά παίρνουν σύνταξη οι παλιές πένες της δημοσιογραφίας που μπορούσαν να φτιάξουν πραγματικά λογοτεχνήματα.

Μας μένουν έτσι οι… μαθητευτόμενοι μάγοι του Μαξίμου που μην έχοντας ένα πειστικό και οραματικό αφήγημα να προτείνουν στην κοινωνία, έναν «οδικό χάρτη» για τη μεταμνημονιακή εποχή που να μην είναι απλή επανάληψη της μνημονιακής μιζέριας, κατασκευάζουν «εχθρούς» και ανακαλύπτουν «συνωμοσίες».

Το τελευταίο πόνημά τους η θεωρία ότι ο Στουρνάρας, ο Σημίτης και η ΝΔ θέλουν να χρεοκοπήσουν τη χώρα και γι’ αυτό δεν αφήνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και της επιτίθενται.

Δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι ο Στουρνάρας θα ήθελε να δει διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης να υφίστανται ακατανόμαστα μαρτύρια για όσα του έχουν κάνει, όμως ένας κεντρικός τραπεζίτης, με πολιτικές και άλλες φιλοδοξίες, μάλλον δεν θα ήθελε να δει τη χώρα να χρεοκοπεί, ενώ αυτός είναι στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας.

Αντίστοιχα, η ΝΔ κατά βάση την εξουσία θέλει να πάρει όσο το δυνατόν νωρίτερα (και προφανώς δεν θέλει να κληρονομήσει χρεοκοπία, αντίθετα όσο πιο πολλή από τη «βρόμικη δουλειά» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο για αυτή).

Ο δε Σημίτης δεν δείχνει τόση όρεξη να ανακατευτεί σε οτιδήποτε.

Η αλήθεια είναι διαφορετική και τα πράγματα είναι μάλλον αντίστροφα.

Η κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται μια «συνωμοσία» για να δείχνει και να λέει «να ο εχθρός» κι έχει τεράστια ανάγκη να πουλήσει «σύγκρουση» ενόψει εκλογών.

Δείτε τι κάνει με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.

Η ίδια ξέρει πολύ καλά τι είδους deals έχει κάνει με τους θεσμούς: Εχει συμφωνήσει, κατ’ επανάληψη, να κάνει ό,τι της πουν οι δανειστές και σε αντάλλαγμα αυτοί την άφησαν να κάνει το πάρτι με τον Καμμένο και τη γραβάτα του Τσίπρα και να λέει ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια».

Η κυβέρνηση το αποδέχθηκε

Όμως, το τίμημα ήταν συγκεκριμένο: Ουσιαστικά το «τέταρτο μνημόνιο» που περιλάμβανε και το τέλος μεγάλου μέρους της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αυτό είχε αποδεχτεί η κυβέρνηση. Να τελειώσει ο «νόμος Κατσέλη» και να διατηρηθεί μια μικρότερη προστασία κυρίως για στεγαστικά δάνεια.

Όμως, μπροστά στις εκλογές η κυβέρνηση αποφάσισε ότι έπρεπε να «πουλήσει μαγκιά» και δη τζάμπα.

Να επιμείνει σε ένα δήθεν «μαξιμαλιστικό» και «φιλολαϊκό» σχέδιο, που ήταν πέρα από όσα είχε συμφωνήσει και συνυπογράψει με τους θεσμούς και να προσπαθήσει είτε να εκβιάσει τους θεσμούς να το αποδεχτούν, είτε να «νομοθετήσει μονομερώς» και να πάει στις εκλογές με όρους «ηρωικής σύγκρουσης».

Στην πραγματικότητα εάν κάποιος θέλει να μεθοδεύσει «εσωτερική χρεοκοπία» αυτός είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Θέλει, δηλαδή να πάρει τώρα μέτρα που θα επιδεινώσουν προβλήματα ακριβώς ώστε η επόμενη κυβέρνηση να τα βρει σκούρα, να καταρρεύσει και να επανακάμψει ο… σωτήρας Αλέξης.

Βέβαια ακόμη και εάν επανακάμψει κάποτε στο μέλλον ο Τσίπρας (και δεν αποδειχτεί ότι με τους χειρισμούς του θα μας προκύψει καμία ακόμη πιο μαζική ακροδεξιά), απλώς θα αναγκαστεί να πάει να υλοποιήσει ό,τι του υπαγορεύσουν οι θεσμοί.

Γιατί ξέρει η κυβέρνηση ότι εντός του πλαισίου που η ίδια έχει αποδεχθεί, τα μέτρα που σήμερα προτείνει ενέχουν κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα.

Θα ήταν μάλιστα καλό για τον τόπο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν κάποια στιγμή να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, με διάφορα «ηρωικά». Τη δυνατότητα μιας πραγματικής ανάκτησης της λαϊκής κυριαρχίας ο Αλέξης Τσίπρας την ενταφίασε το 2015  όταν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη λαϊκή ετυμηγορία και προτίμησε τη σιγουριά των μνημονίων.

Πλέον ούτε για ρήξεις δικαιούται να μιλάει, ούτε για «συγκρούσεις». Ας αφήσει επομένως στην άκρη και τις θεωρίες συνωμοσίας και τις σικέ «ηρωικές εξόδους» που απλώς θα έχουν κόστος για την κοινωνία.

Πηγή

 

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 28 Μαρτίου 2019 ημέραΠέμπτη και ώρα 7 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης

 1. Λήψη απόφασης για ακύρωση της αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας του ταχυδρομικού καταστήματος Εμπορίου.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Παραχώρηση έκτασης στην Δ/νση Πολιτικής Γης για την μετεγκατάσταση Αναργύρων & Μαυροπηγης .

Εισηγητής : Η Δ/ντρια Περιβ. Υπηρεσιών κ. Φωτεινή Αγγελίδου.

 1. Έγκριση σύμβασης παροχής θερμικής ενέργειας από τις μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς & Έγκριση σχεδίου σύμβασης – πλαίσιο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας από την μονάδα Πτολεμαΐδα V

Εισηγητής : η Γ. Δ/ντρια ΔΕΤΗΠ κ. Ι . Καλαϊτζίδου

 1. Υποβολή πρότασης για ένταξη έργου στο ΠΔΕ για το έργο Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων νέου οικισμού Κομάνου.

Εισηγητής : Υπ. Γραφείου Προγραμματισμού.

 1. Αποδοχή συμμετοχής στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Εισηγητής : Υπ. Γραφείου Προγραμματισμού.

 1. Έγκριση ΑΠΕ διαφόρων έργων Δήμου Εορδαίας.

Εισηγητής Ο Δ/ντής Τ.Υ. Γεώργιος Τσακιρίδης.

 1. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής διαφόρων έργων.

Εισηγητής Ο Δ/ντής Τ.Υ. Γεώργιος Τσακιρίδης.

 1. Αποδοχή ποσού από πιστώσεις ΣΑΕΠ – Τροποποίηση πρ/σμού & Τεχνικού προγράμματος – Τρόπος εκτέλεσης διαφόρων έργων.

Εισηγητής Ο Δ/ντής Τ.Υ. Γεώργιος Τσακιρίδης.

 1. Διαγραφή προστίμων διατήρησης αυθαιρέτου λόγω Αναθεώρησης Ενημέρωσης της υπ’ αριθ. 27-13 άδεια δόμησης.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Έγκριση αποφάσεων Τ.Κ.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης

 1. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών & Εργασιών

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Τροποποίηση συστατικών πράξεων Σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας ως προς τον αριθμό των μελών του ΔΣ

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Παράταση μείωσης μισθώματος ακινήτου.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και σύσταση θέσεων υδρονομέων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης

 1. Τροποποίηση Πρ/σμού οικ. Έτους 2019

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης

 1. Αίτημα του Σωματείου εκπαιδευτών Υποψηφίων οδηγών Δυτ. Μακεδονίας για Παραχώρηση χώρου εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης

 1. Έγκριση αποφάσεων ΚΕΔΕ

Εισηγητής Ο Πρόεδρος ΔΣ Ευστάθιος Κατσίδης.

 1. Χορήγηση αδειών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Χαϊτίδης

 1. Έγκριση αποφάσεων ΔΕΠ.

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Φώτης Ιορδανίδης.

 1. Έγκριση αποφάσεων σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος Σχολικών επιτροπών Ιωάννης Αριστερίδης

O Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου

`

Παπαοικονόμου Παντελής

Ο κ. Γεώργιος Δασταμάνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Γρεβενά-Συμμετέχω Ενεργά” και νυν Δήμαρχος του Δήμου Γρεβενών σας προσκαλεί να παρευρεθείτε σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων, την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00στο “ΗΧΟΔΡΟΜΙΟ”.

Γεώργιος Δασταμάνης

Δήμαρχος Γρεβενών

Σελίδα 1 από 315
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ