Στα "μαχαίρια" Στεργίου - Κοσματόπουλος για την έλευση προσφύγων στο Βελβεντό

By Σεπτεμβρίου 30, 2020

 

Ο πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Α. Κοσματόπουλος ισχυρίζεται, σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο Kozan.gr ότι η φιλοξενία των προσφυγόπουλων σε ξενοδοχειακή δομή στο Βελβεντό δεν θα έπρεπε να είναι κεραυνός εν αιθρία, όπως αφέθηκε να εννοηθεί από τη Δημοτική Αρχή Bελβεντού, αλλά κάτι αναμενόμενο αφού, όπως λέει,  “ήταν γνωστό σε όλη την κοινωνία ότι κάποια στιγμή θα ερχόντουσαν”. Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εντελώς απούσα, ενώ ο κόσμος δεν είναι μόνο μουδιασμένος, αλλά αγανακτισμένος κι εξοργισμένος. Τέλος αναφέρθηκε, αόριστα μεν, με υπονοούμενα δε, σε συμφέροντα.

 

Η απάντηση του Μανώλη Στεργίου, Δημάρχου Βελβεντού

“Σε μια κοινωνία που την κοιτάμε καθημερνά στα μάτια δεν θα τολμούσαμε να πούμε ψέματα ή να αποκρύψουμε γεγονότα. Είμαστε στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Και δεν μας βρήκαν και λίγα.

Για τη συγκεκριμένη δήλωσή σας έχω να αναφέρω στους συμπολίτες μου, όπως το έχω ήδη κάνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε τη μορφή Λαϊκής Συνέλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων του Βελβεντού, ότι δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν επίσημα ή ανεπίσημα για έλευση μεταναστών/προσφύγων. Η πρώτη ενημέρωσή μου έγινε από την κυρία Λυμπεράκη, εκπρόσωπο της ΜΚΟ SOLIDARITY NOW στις 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ όταν πλέον η απόφαση είχε ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τον ξενοδόχο.

Μάλιστα από τις αρχές της θητείας μου και κατά καιρούς είχα λάβει διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο κατάλυμά του λόγω του ότι το ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ είναι η βασική ξενοδοχειακή μας υποδομή στην έδρα του Δήμου Βελβεντού.

Τις αποδείξεις σας για όσα δημόσια δηλώσατε θα τις καταθέσετε στη Δικαιοσύνη. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνω την κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον σας, για να έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε τα όσα λέτε και υπονοείτε”.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ