Δήμος Σερβίων: Ο εορτασμός της 107ης Επετείου της Μάχης των Λαζαράδων του 1912 (Βίντεο 16’ – 40 φωτογραφίες)

Γιορτάστηκε με τη δέουσα επισημότητα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο μνημείο Πεσόντων στην πλατεία των Λαζαράδων, η 107η επέτειος της Μάχης των Λαζαράδων του 1912, της νικηφόρας μάχης που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της περιοχής των Καμβουνίων και -με τις μάχες του Σαρανταπόρου και των Στενών «Πόρτες»- ολόκληρης της Μακεδονίας από τους Τούρκους.

Η Θεία Λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Λαζαράδων, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου και συλλειτουργούντων των εφημέριων Τρανοβάλτου και Λαζαράδων, και ακολούθησαν, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, μαθητών των σχολικών μονάδων των Καμβουνίων (σημαιοφόροι, για το Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου η Ξενιτέλη Βάια και για το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου ο Κορδέλας Λεωνίδας) καθώς και αρκετών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με τη συμμετοχή μπάντας και αγήματος του στρατού, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου των Λαζαράδων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την διευθύντρια του Γυμνασίου Τρανοβάλτου Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη στρατιωτική μπάντα.

Παρέστησαν, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης σαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τρανοβάλτου (& οικοδεσπότης) Αχιλλέας Ντοβόλης, οι αντιδήμαρχοι Μάκης Βητόπουλος και Δημήτρης Ζάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Αλεξόπουλος και Μαίρη Χριστοδούλου, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μικροβάλτου Μαρία Βέττα και Ελάτης Γιάννης Τσιτσόπουλος και εκπρόσωποι, της στρατιωτικής Διοίκησης Φρουράς Κοζάνης, του Α.Τ. Σερβίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Αντίστασης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την παιδική χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση».

mikrovalto.gr

Βίντεο 15′:55»

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ