ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ Στα θύματα από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής

 

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στο μνημείο στη θέση «Σταυρός» (1ο χλμ οδού Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου), με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την πυρπόληση των χωριών και την εκτέλεση δεκάδων κατοίκων της μαρτυρικής περιοχής των Καμβουνίων (κατά σειρά σε Πάδη, Λαζαράδες, Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο) από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 21 Αυγούστου του 1943.
Η συγκινητική τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση με προεξάρχοντα τον εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα, εφημέριο του Λιβαδερού, και τους εφημέριους, π. Ευάγγελο του Τρανοβάλτου και π. Χαράλαμπο του Μικροβάλτου, και συνεχίστηκε με την ομιλία από τον δικηγόρο Γιώργο Βητόπουλο, ο οποίος έκανε μια πληρέστατη παρουσίαση του ιστορικού της ημέρας, αναφερόμενος αναλυτικά στα γεγονότα με τα ονόματα των νεκρών της Γερμανικής θηριωδίας. Ακολούθησαν το προσκλητήριο νεκρών περιόδου 1940-1950, κατάθεση στεφάνων, «σιγή ενός λεπτού» και η εκδήλωση έκλεισε  με τον Εθνικό Ύμνο.

Παρέστησαν, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού αντιδήμαρχος Θόδωρος Κυριακίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Αλεξόπουλος και Θωμάς Βητόπουλος (νεοεκλεγείς), ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Σερβίων Στάθης Σταθόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Τρανοβάλτου Θύμιος Σκετόπουλος (τελετάρχης) και Αχιλλέας Ντοβόλης (νεοεκλεγείς) και Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα, εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης και λιγοστοί (για τη σπουδαιότητα της ημέρας) κάτοικοι της περιοχής.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ