«Μπαλάκι» ευθυνών για το νερό στο Βελβεντό

By Σεπτεμβρίου 12, 2018

Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού, Αθανάσιο Κοσματόπουλο, η έκδοση της νέας απόφασης για το νερού του δικτύου ύδρευσης του Βελβεντού, η οποία αυτή τη φορά θα αφορά την καταλληλότητά του. Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης οι αναλύσεις που έγιναν μετά τον καθαρισμό των δεξαμενών, έδειξαν ότι το νερό είναι και πάλι πόσιμο και απλά περιμένουν και την τελική απόφαση από το Τμήμα Υγιεινής Κοζάνης.

Αναφερόμενος στα αίτια των συχνών μολύνσεων του νερού του Βελβεντού ο κ. Κοσματόπουλος επέρριψε τις ευθύνες στο έργο του δρόμου και την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, γιατί όπως ανέφερε δεν προβλέφθηκε να γίνει η αλλαγή του δικτύου από υπέργειο σε υπόγειο, έτσι ώστε να μην σπάει με τις συνεχιζόμενες κατολισθήσεις.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού και πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών του Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, οι ευθύνες ανήκουν στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού, που τόσα χρόνια δεν έδωσε τη λύση, ενώ επέκρινε τη δημοτική αρχή γιατί δε φρόντισε να χορηγήσει στις ευαίσθητες και οικονομικά αδύνατες οικογένειες εμφιαλωμένο νερό, από τα τέλη Αυγούστου, που δημιουργήθηκε εκ νέου το πρόβλημα με την καταλληλότητα του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος επισήμανε ότι από το 2015 έχει στείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 11 έγραφα με τα οποία ζητά να γίνουν έργα στο σημείο της κατολίσθησης, ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα  στο δίκτυο της ύδρευσης, ενώ σε ότι αφορά την προμήθεια εμφιαλωμένων νερών στους κατοίκους του Βελβεντού, επέρριψε τις ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους που δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στη δημοτική αρχή να τα προμηθευτεί.

Πηγή

Last modified on Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 13:55
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ