Ο Δήμος Κοζάνης ξεκινά την κατασκευή ραμπών και υποδομών υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες, με το έργο να εκκινεί από το 1ο Ειδικό Εργαστήριο. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Βόμβας υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση, διασφαλίζοντας την ισότιμη προσβασιμότητα για όλους τους μαθητές.
Σχολικές υποδομές με αναβαθμισμένες συνθήκες για μαθητές με αναπηρία
Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για προσβασιμότητα ΑμεΑ σε σχολεία της Κοζάνης
Ο Δήμος Κοζάνης δρομολογεί την κατασκευή ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής, στοχεύοντας στη διευκόλυνση της πρόσβασης και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε σχολικά κτίρια της περιοχής. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα από το 1ο Ειδικό Εργαστήριο, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ευρύτερου πλάνου βελτίωσης των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.
Η συστηματική αναβάθμιση και ο τεχνικός εκσυγχρονισμός των σχολικών κτιρίων παραμένει βασικός στόχος για τη δημοτική διοίκηση. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Κώστας Βόμβας, υπογράμμισε πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας κατοχυρώνεται η ισότιμη πρόσβαση για το σύνολο των μαθητών και του προσωπικού, επιβεβαιώνοντας πως η συμπερίληψη και η ασφάλεια αποτελούν θεμέλια του τοπικού σχεδιασμού.
























