Μπαραλιάκος Φώντας

Μπαραλιάκος Φώντας

Την Τρίτη 6 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο. Όσοι ενδιαφέρονται από την περιοχή να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Θεσ/νικης θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 5 η ώρα της ίδιας μέρας λεωφορείο από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που ανησυχεί για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, να δει την ουσία του προβλήματος, το δάσος και όχι το δέντρο. Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό, στη διαίρεση των λαών. Και οι δύο πλευρές κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται.

Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους. Να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεθοδεύεται ο διαμελισμός κρατών, όπως η Συρία. Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Προωθείται διχοτομική λύση στο Κυπριακό. Δυναμώνει η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ. Επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την «ονοματολογία», να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο απ’ το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Mια διαφορετική και ολιστική προσέγγιση για την προβολή, την προώθηση και τη διάχυση των καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχουν τα παραγόμενα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς επιχειρεί να δώσει το Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Κοινωνιολογίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, μέσω της συνεργασίας που ξεκίνησε με τον συνεταιρισμό.

Το Εργαστήριο ανέλαβε να επικοινωνήσει συγκεκριμένα προϊόντα του συνεταιρισμού που είναι τα όσπρια, βιολογικά και μη, τα καπνά και το βόειο κρέας. Μέσω του επιστημονικού προσωπικού του εργαστηρίου και της συνεργασίας μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων, όπως και του τμήματος Μάρκετινγκ της σχολής, θα μελετηθούν τα κόστη παραγωγής και τα κανάλια διανομής. Επίσης, θα γίνουν αναλύσεις SWOT για τον εντοπισμό θετικών ή αρνητικών σημείων, πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των προϊόντων και το πώς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες, αλλά και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς εκθέσεις.
Εκπαίδευση

Ο συνεταιρισμός συμμετέχει, αυτήν τη στιγμή, στο πρόγραμμα Erasmus + που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ φάσμα ιδιωτών και οργανισμών να εκπαιδευτούν, να καταρτιστούν και να αποκτήσουν εμπειρία σε πολλά πεδία, μεταξύ των οποίων και η γεωργία. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η υποβολή πρότασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon, ώστε ο συνεταιρισμός να μπορεί να συμμετέχει και σε έρευνες με τη συνδρομή του πανεπιστημίου, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού του συνεταιρισμού.

«Στόχος της δράσης είναι η συμμετοχή και η ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων –πανεπιστήμιο, αγρότες και κτηνοτρόφοι– στην εφαρμογή της θεωρίας για τη διάχυση των καινοτομιών και των αντιληπτών πλεονεκτημάτων της», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Γεωπονικής, Αναστάσιος Μιχαηλίδης, και προσθέτει: «Αυτό σημαίνει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση ομάδων καταναλωτών για προϊόντα που έχουν κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά και τα διαφοροποιούν από άλλα ανταγωνιστικά, τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά και τις συνέπειες για τα άτομα και την κοινωνία από την υιοθέτηση της καινοτομίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνεταιρισμός είναι μικρός, αλλά δυναμικός και οι άνθρωποί του πιστεύουν στην ποιότητα των προϊόντων τους.

Σημειώνεται πως ο συνεταιρισμός συνεργάζεται ήδη με το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης της Νέας Μεσήµβριας για τη διατήρηση και τη διάσωση της ελληνικής κόκκινης φυλής, μέσω του σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο σχέδιο δράσης του εργαστηρίου του ΑΠΘ περιλαμβάνονται, επίσης, η σχεδίαση ιστοσελίδας του συνεταιρισμού και η συμμετοχή –και με γευστικές δοκιμασίες– σε εξιδεικευμένα συνέδρια, όπως στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο εφαρμογής είναι τριετές και αναλόγως των αποτελεσμάτων μπορεί να επεκταθεί για άλλα δύο χρόνια. «Για το Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Κοινωνιολογίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσει τη θεωρία και στην πράξη σε μια μικρή συνεταιριστική μονάδα που είναι εύκολα ελεγχόμενη και διοικούμενη, γιατί τα αποτελέσματα για τη διάχυση της καινοτομίας εξαρτώνται από την ομόνοια και τη σύμπνοια των απόψεων στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων κτηνοτρόφων και γεωργών», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Στη διαδικασία της τοποθέτησης της υποβρύχιας αντλίας-πομόνας (σε βάθος περί τα 180 μ.) προχώρησε συνεργαζόμενο με το δήμο Σερβίων-Βελβεντού συνεργείο με τη συνδρομή υδραυλικών της Δ.Ε. Καμβουνίων την περασμένη Τετάρτη χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η ηλεκτρολογική συνδεσμολογία και η αποκατάσταση της υδροδότησης του οικισμού του Μικροβάλτου, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από 12 μέρες από τη βλάβη που είχε σημειωθεί στις 18.2.2018.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πομόνα που τοποθετήθηκε είναι καινούργια και με μεγαλύτερης ισχύος κινητήρα, ενώ παράλληλα έγινε και σχεδόν ολική αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα της εγκατάστασης. Η πομόνα που έχει υποστεί βλάβη θα σταλεί για επισκευή και θα παραμείνει στην Τ.Κ. Μικροβάλτου σαν εφεδρική.

mikrovalto.gr

Το μοντέλο του διαγωνισμού για τη μετοχική συμμετοχή στο Αμύνταιο, φαίνεται να προκρίνει η διοίκηση της ΔΕΗ ως την κατάλληλη λύση για να παραμείνει ζωντανός ο σταθμός.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προτίθεται να ξεκινήσει συζητήσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για την μετοχική τους είσοδο στο σταθμό, δίχως φυσικά αυτό να αναιρεί την εν συνεχεία σύναψη διμερών συμβολαίων για την κάλυψη των αναγκών μεγάλων βιομηχανιών.

Κύκλοι της ΔΕΗ, εξηγούν στο «Energypress» ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους μνηστήρες του ΑΗΣ Αμυνταίου, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη συμμετοχή του λιγνίτη στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. Δεδομένου ότι αυτός αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί γύρω στο Μάιο, τότε και η ΔΕΗ θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές μας, παρ’ ότι η επιχείρηση επιθυμεί διακαώς να βρει επενδυτή για το Αμύνταιο, εντούτοις η ΔΕΗ θέλει να είναι σίγουρη ότι ο σταθμός θα «χωρά» στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό που εκπονεί ήδη το ΥΠΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος με προ μερικών εβδομάδων επιστολή της προς τις διοικήσεις της ΔEΗ και του Υπερταμείου καθώς και της ηγεσίας του ΥΠΕΝ, είχε προτείνει να αναλάβει με δικά της κεφάλαια, ύψους 110 εκατ ευρώ, την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σταθμού, παραμένοντας αυτός υπό την ιδιοκτησία της δημόσιας επιχείρησης. Είχε μάλιστα θέσει τη χθεσινή ημερομηνία, ως καταληκτική προθεσμία για την αποδοχή από τη ΔΕΗ της πρότασής του.

Από τη πλευρά της η ΔΕΗ φαίνεται να επιλέγει τη λύση της αναμονής ως τον Μάιο, και στο μεσοδιάστημα σκοπεύει να εντείνει τις συζητήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους για την μετοχική τους είσοδο στο Αμύνταιο.

Στην ουσία, αυτό που θέλει να μοιραστεί η ΔΕΗ με τον ιδιώτη που θα εισέλθει μετοχικά στο σταθμό του Αμυνταίου, είναι το ρίσκο, για παράδειγμα των ρύπων. Οι τελευταίοι μπορεί να έχουν εκτιναχτεί ως το 2030, οπότε και θα φτάσει η διάρκεια ζωής του σταθμού, εφόσον αυτός αναβαθμιστεί. Επειτα, η μετοχική παρουσία ενός ιδιώτη επενδυτή, διευκολύνει και το θέμα προσαρμογής του μεριδίου παραγωγής της ΔΕΗ εντός των απαιτούμενων ορίων. Αλλο να έχει το 51% στο σταθμό, άλλο το 49%, κ.ό.κ.

Αν πάντως ο διαγωνισμός της ΔΕΗ προκηρυχθεί τον Μάιο, τότε η ανακήρυξη πλειοδότη δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2019, όταν όμως οι μονάδες θα έχουν στο μεταξύ κλείσει. Οι ώρες λειτουργίας που απομένουν στον ΑΗΣ Αμυνταίου αρκούν το πολύ μέχρι το τέλος του έτους. Ενα λοιπόν ερώτημα είναι τι ακριβώς θα συμβεί με τις μονάδες, αφού ένας κλειστός σταθμός, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να απαξιώνεται. Ετερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τις 1.000 θέσεις εργασίας, όπως και με ποιό τρόπο θα συνεχιστεί η παροχή τηλεθέρμανσης στη περιοχή.

Κύκλοι πάντως της ΔΕΗ επιμένουν ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το Αμύνταιο, ναι μεν είναι διαφορετικές, όχι όμως και αντίθετες. Και εννοούν ότι η μετοχική είσοδο ιδιώτη στη μονάδα δεν αναιρεί τη δυνατότητά του μετά να συνάψει διμερή συμβόλαια με μεγάλες βιομηχανίες για την κάλυψη των αναγκών τους με το παραγόμενο ρεύμα.

Οι τρεις προτάσεις

Η πρόταση της Μυτιληναίος στηρίζεται στην ανάληψη του κόστους αναβάθμισης του σταθμού, ύψους 110 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραταθεί ως το 2030 η διάρκεια ζωής του, έναντι σύναψης ενός 12ετούς διμερούς συμβολαίου τροφοδοσίας με ρεύμα της «Αλουμίνιον», καθώς και όσων ενεργοβόρων βιομηχανιών επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Η πρόταση μιλά για απορρόφηση 300-400 MW από τα 600 MWονομαστικής ισχύος του Αμυνταίου, ωστόσο η ακριβής ποσότητα της ισχύος θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή στο project και άλλων βιομηχανιών.

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ έχει προτείνει από τον Οκτώβριο προς τον κ. Παναγιωτάκη και τον κ. Σταθάκη, την περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων του Αμυνταίου με ίδια κεφάλαια, έναντι της απορρόφησης σε προσυμφωνημένη τιμή, του ρεύματος που θα παράγει ο εκσυγχρονισμένος πλέον σταθμός.

Τις ποσότητες αυτές θα προωθεί στην αγορά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δηλαδή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχοντας μεταξύ άλλων προχωρήσει σε διμερή συμβόλαια με βιομηχανίες οι οποίες άλλωστε είναι εκείνες που μπορούν να απορροφήσουν τόσο μεγάλα φορτία ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό η ΗΡΩΝ θα διαμορφώσει ένα ενεργειακό μείγμα (λιγνίτης, φυσικό αέριο και ΑΠΕ) ικανό να κινηθεί δυναμικά έναντι των ανταγωνιστών της.

Τέλος, το σχήμα Κοπελούζου- κινεζικής Shenhua, έχουν υποβάλλει εδώ και πολλούς μήνες πρόταση, με διαφορετική προσέγγιση από εκείνη των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος. Το ελληνο-κινεζικό σχέδιο αποσκοπεί στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού, έναντι εισόδου του με μετοχικό ποσοστό σε αυτόν.

Το κοινό πλέον σχήμα της ΔΕΗ με τους επενδυτές θα πουλά το παραγόμενο ρεύμα στο σύστημα ή με διμερή συμβόλαια σε μεγάλους καταναλωτές. Το ποσοστό της μετοχικής συμμετοχής δεν έχει γίνει γνωστό. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η πρόταση συνίσταται στη διανομή κερδών στο μεικτό σχήμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης στην Έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή μετά από σχετικό έγγραφο της Δ.Ο.Ε. με Αρ.Πρωτ.513, για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το δημόσιο σχολείο.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης είναι πολλά όπως, μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, στήριξη της ειδικής αγωγής, ίδια δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία...),όπως επίσης και η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) .

Στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στη συμμετοχή τους στην σημερινή 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) στις 12.00΄μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης( Μακρυγιάννη 5) στην Κοζάνη.

Μαζί με τους δασκάλους της Κοζάνης θα παρευρεθούν εκπ/κοί από την Εορδαία ,όπως και εκπ/κοι σε δομές Ειδικής Αγωγής(Ε.Ε.Π & Ε.Β.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης στην Έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή μετά από σχετικό έγγραφο της Δ.Ο.Ε. με Αρ.Πρωτ.513, για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το δημόσιο σχολείο.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης είναι πολλά όπως, μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, στήριξη της ειδικής αγωγής, ίδια δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία...),όπως επίσης και η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) .

Στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στη συμμετοχή τους στην σημερινή 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) στις 12.00΄μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης( Μακρυγιάννη 5) στην Κοζάνη.

Μαζί με τους δασκάλους της Κοζάνης θα παρευρεθούν εκπ/κοί από την Εορδαία ,όπως και εκπ/κοι σε δομές Ειδικής Αγωγής(Ε.Ε.Π & Ε.Β.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ συνεχίζει τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τόσο με επισκέψεις που πραγματοποιεί σε σχολικές μονάδες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία όσο και υποδεχόμενη στις εγκαταστάσεις της, τους μικρούς μαθητές

Το εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ορθής διαχείρισης απορριμμάτων και Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή.

Για τον μήνα Φεβρουάριο, έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχολικές μονάδες από την πόλη των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας, καθώς και τις περιοχές της Καστοριάς και των Σερβίων και έχουν ενημερωθεί πάνω από 1.100 παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε τις δράσεις μας και καλούμε τις σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στα τηλ. 24610 45531-3 από τις 8:00 έως τις 16:00

Στο προσκήνιο επιδιώκει να βρεθεί για ακόμη μία φορά ο κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσπαθώντας να ξεπεράσει τα εσωπαραταξιακά του θέματα και τίποτα περισσότερο.

Το εκτενές σχόλιο του για τον αποχιονισμό των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και οι τηλεοπτικές του δηλώσεις βρίθουν από ανακρίβειες και ουσιαστικά ο πρώην δήμαρχος απαξιώνει το έργο όλων εκείνων των ανθρώπων-εργαζομένων που επί δύο ημέρες εργάστηκαν για να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε και να καταλάβει ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι ότι ο αποχιονισμός εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί, δηλαδή καθαρισμός κεντρικών εσωτερικών οδικών αξόνων των Τοπικών Κοινοτήτων σε όλη την επικράτεια του δήμου και σημείων πρόσβασης σημαντικών δομών. (π.χ. υγείας)

Παρά τη σφοδρή και έντονη χιονόπτωση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου είχε παρέμβει στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού όγκου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ακολούθησε ο αποχιονισμός των μεμονωμένων περιπτώσεων όπως ήταν ορισμένες κτηνοτροφικές μονάδες.

Επίσης να επισημάνουμε ότι ο αποχιονισμός ξεκίνησε από πολύ νωρίς την νύχτα και όχι από το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας όπως αναφέρει, με τον μηχανισμό του δήμου να επεμβαίνει άμεσα συνδράμοντας παράλληλα και στο έργο της Περιφέρειας.

Όσον αφορά την κάλυψη των δαπανών του αποχιονισμού να τον ενημερώσουμε ότι και αυτό θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και αφού βέβαια ο ίδιος δεν αναζητήσει προσκόμματα στην ψήφιση του προϋπολογισμού για λόγους εντυπωσιασμού.
Ίσως τότε να καλυφθούν και οι δαπάνες αποχιονισμού προ του 2014 κάτι που ο κ. Κωνσταντόπουλος φαίνεται ότι ξεχνά να αναφέρει στο σχόλιο του. Μήπως ξεχνά και ποιος ήταν τότε δήμαρχος;

Εμείς να επαναλάβουμε και πάλι ότι: Aντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση θα πρέπει όμως και ο ίδιος να καταλάβει ότι τα ζητήματα του δήμου ξεπερνούν τις δικές του φιλοδοξίες.

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1 Μαρτίου 2018 έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:

1. Η κ. Ζιάρα Φωτεινή, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία θα ασκεί καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς τμήματος προγραμματισμού, ανάπτυξης και νέων τεχνολογιών και της Διεύθυνσης οικονομικών, ανάπτυξης και διοίκησης.
2. Ο κ. Καρακουλάκης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος που θα ασκεί καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες του τμήματος συγκοινωνιών και τις κατά τόπου αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας.
3. Ο κ. Δόρδας Χρήστος, Αντιδήμαρχος αειφόρου ανάπτυξης, συντήρησης και εποπτείας του τεχνικού εξοπλισμού του Δήμου, ο οποίος θα ασκεί καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες:
– Του αυτοτελούς τμήματος παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικών υποθέσεων και ειδικότερα τα γραφεία παιδείας, διά βίου μάθησης και αθλητισμού και
– Των τμημάτων καθαριότητας, ανακύκλωσης, πρασίνου και διαχείρισης και συντήρησης δημοτικών οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα ασκεί τις κατά τόπου αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ασκίου.
4. Ο κ. Τσαρτσαμπαλίδης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος αγροτικής, επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης, ο οποίος θα ασκεί τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες του τμήματος οικονομικής ανάπτυξης και ειδικότερα των γραφείων αγροτικής οικονομίας, αδειοδοτήσεων και εμπορίου, τις κατά τόπου αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης και θα έχει την εποπτεία του ΤΟΕΒ του Δήμου.
5. Ο κ. Λυσσαρίδης Χρήστος, Αντιδήμαρχος με κατά τόπου αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Τσοτυλίου και στη Δημοτική Ενότητα Πενταλόφου.
Τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος θα ασκεί ο Δήμαρχος Βοΐου, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και για τα θέματα του τμήματος κληροδοτημάτων.
Οι νέοι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι εξής:
1. Η κ. Νταβατζή – Παπαδιώτη Γλυκερία, με καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
– του αυτοτελούς τμήματος παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικών υποθέσεων και ειδικότερα των γραφείων πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής, ισότητας και αλληλεγγύης και του γραφείου προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας.
– του τμήματος οικονομικής ανάπτυξης και ειδικότερα του γραφείου τουρισμού.
2. Ο κ. Ρομπόλας Ιωάννης με καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
– την εποπτεία, παρακολούθηση, έλεγχο οργάνωση και συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Βοΐου έδωσε τη σκυτάλη στους νέους Αντιδημάρχους και εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, ευχόμενος καλή και δημιουργική θητεία.

Σελίδα 1 από 3
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ