Ολοκληρώθηκε η Κοζανίτικη Αποκριά!

Ολοκληρώθηκε  το βράδυ της Κυριακής η Κοζανίτικη Αποκριά αφήνοντας το  θετικό μήνυμα της συμμετοχής ως παρακαταθήκη  για το  κοζανίτικο δρώμενο που  μπορεί και αντιστέκεται στην κρίση και τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει  σήμερα η περιοχή και η χώρα.

Η πολιτική και τοπική επικαιρότητα αποτέλεσε για ακόμη μια φορά  το θέμα της πετυχημένης εμφάνισης των αρμάτων και των καρναβαλιστών στην μεγάλη παρέλαση στο απόγευμα της Μ. Αποκριάς  επί της Π. Μελά. Ο Δήμαρχος και  ο  Περιφερειάρχης  δέχτηκαν τα περισσότερα  σατυρικά σχόλια: «Μας κόψαν το τσιγάρο, μας κόβουν και τις πίπες»  σχολίασε την απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης για το απαγόρευση του καπνίσματος , πεζοπόρο τμήμα   με μασκαράδες  ινδιάνους από το φανό «Κρεβατάκια».  Τη δήλωση του Περιφερειάρχη, περί παραίτησης, αν πωληθεί η ΔΕΗ, σχολίασαν τα  μέλη του φανού «Αλώνια» δίνοντάς μάλιστα την σχετική  αίτηση στον παριστάμενο Περιφερειάρχη.

Δεν έλειψαν  από τα άρματα της κοζανίτκης αποκριάς  θέματα της επικαιρότητας  όπως: οι Κινέζοι επενδυτές της ΔΕΗ, ο Τραμπ που τον παίρνει..τον μπακλαβά, οι Τρομπέν των Φτωχών, τα Βλαμίνγκος, οι χρυσές καρέκλες, ,η Novartis, οι εναλλακτικές καλλιέργειες  ανάπτυξης με τσούρες, η Αλίκη στον Αρίνταγα και άλλα πολλά πετυχημένα  θέματα της παρέλασης της Μεγάλης Αποκριάς. Μετά την παρέλαση των αρμάτων ο Δήμαρχος άναψε τον κεντρικό φανό στην πλατεία της Κοζάνης  δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει το γλέντι στους 15 φανούς της πόλης που πλημμύρισαν από κόσμο ο οποίος διασκέδασε, μυήθηκε με τους ανθρώπους των φανών  στο κοζανιτικό έθιμο, πίνοντας, τραγουδώντας,  χορεύοντας   ως το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ