Δήμος Κοζάνης: Επαναλειτουργία λαϊκών αγορών με αυστηρή τήρηση των μέτρων από επαγγελματίες & πολίτες

By Ιανουαρίου 19, 2021

Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό, ότι πλέον οι λαικές αγορές του Δήμου Κοζάνης, τίθενται σε λειτουργία με βάση την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 3060 ΚΥΑ (ΦΕΚ 89Β/16-1-2021).

Συγκεκριμένα, θα λειτουργούν οι λαικές αγορές επί των οδών Σταμκίδη και Γιαχνίκα την Τρίτη, η λαική αγορά Ποντοκώμης την Πέμπτη, καθώς και οι λαικές αγορές στην κοινότητα Αγίου Δημητρίου και Αιανής.

 Αντίθετα η λειτουργία της λαικής αγοράς Κρόκου είναι σε αναστολή σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 3068 ΚΥΑ (ΦΕΚ 94Β/16-1-2021).

Για την λαική της Αριστοτελους θα εξειδικευθούν ιδιαίτερα τα μέτρα και οι συνθήκες λειτουργίας της, με  νέο δελτίο τύπου εγκαιρα.

Σημειώνουμε ότι επαναδραστηριοποιούνται οι εκθέτες βιομηχανικών προιόντων (ενδυση – υπόδηση κτλ). 

Υπογραμμίζουμε, ότι οι εκθέτες που έχουν έδρα το Δήμο Εορδαίας, την κοινότητα Σιατιστας Βοίου και την Κοινότητα Κρόκου Κοζάνης, για τη μετακίνηση τους στις λαικές αγορές του Δήμου, πρεπει υποχρεωτικά να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ταχέων αντιγόνου δοκιμασιών (rapid test) έως τρεις μέρες νωρίτερα (β’ σχετικό – έκτο άρθρο, παρ.5)   

Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για το καταναλωτικό κοινό. Ιδιαίτερα παρακαλούμε το καταναλωτικό κοινό να τηρεί αποστάσεις 1,50μ τουλάχιστον και να μη σχηματίζει ουρές άνω των πέντε ατόμων. Οι εκθέτες των λαϊκών, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Οι εκθέτες, επίσης, πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές του Δήμου Κοζάνης.

Υπογραμμίζουμε, ότι η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Στους χώρους, των λαϊκών αγορών, από νωρίς το πρωί, θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας το οποίο θα τοποθετεί τους εκθέτες και θα μεριμνά για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία.

Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και αυστηροί.

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη θέση Ανακοινώσεις και παράλληλα στην ενότητα «Επιχείρηση  – > Υπαίθριο Εμπόριο»

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ