Κοζάνη: Ολικός παγετός μετά την χιονόπτωση έως και -10 βαθμούς η θερμοκρασία

By Ιανουαρίου 17, 2021

Στο ψυγείο έχει μπει η ΠΕ Κοζάνης με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει κάτω από το μηδέν  μετά την χθεσινή χιονόπτωση. Ολικός παγετός επικρατεί με το θερμόμετρο να έχει αγγίξει χθες και τους -7, ενώ σύμφωνα με την πολιτική προστασία αργά την νύχτα θα άγγιζε και τους -10.

Ο ισχυρός παγετός, που επικρατεί καθιστά ιδιαίτερα ολισθηρούς και επικίνδυνους τους δρόμους σε πολλά σημεία παγίδες που έχουν ήδη δημιουργηθεί εντός και εκτός Κοζάνης.

Παγοδρόμιο θυμίζει η κεντρική πλατεία αλλά και τα ανήλιαγα στενά, οπότε και γίνεται έκκληση από τους αρμοδίους η αποφυγή της κυκλοφορίας των παντός είδους οχημάτων δίχως σοβαρό και αναγκαίο λόγο, αλλά και των πεζών κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και της επόμενης ημέρας.

 

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομο Ασλανίδη όπως και ενημερώθηκε από την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες ζητώντας από τους οδηγούς να παραμένουν προσεκτικοί και να κινούνται στο οδικό δίκτυο με χιονολάστιχα και όπου απαιτηθεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τέλος όπως επεσήμανε η διαδικασία του αποχιονισμού εξελίχθηκε ομαλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα πλην εξαιρέσεων στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή.

Τέλος σε ότι αφορά στα καιρικά φαινόμενα με ανακοίνωση της η Δ/νση Τεχνικών Εργων ΠΕ Κοζάνης τονίζεται μεταξύ άλλων: «Εφαρμόζοντας το σχέδιο αποχιονισμού, που διαμορφώθηκε με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, κινητοποίησε τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και ρίχτηκε στη μάχη του χιονιά διατηρώντας ανοιχτό όλο το επαρχιακό δίκτυο μ’ επιτυχία. Δέκα πέντε (15) μηχανήματα εκχιονισμού, εργάζονται συνεχώς σε όλους τους άξονες του Νομού και θα παραμείνουν σ’ επαγρύπνηση καθ΄όλη τη διάρκεια των φαινομένων».

 ert.gr

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ