Το "Εργαστήριο Δεξιοτήτων" στο 19o Δημοτικό Κοζάνης

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης ανήκει στα 218 σχολεία που θα υλοποιήσουν για το σχολικό έτος 2020 -2021 το πιλοτικό πρόγραμμα "Εργαστήριο Δεξιοτήτων" στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει 4 θεματικούς κύκλους:

1ος Ζω καλύτερα – Ευ Ζην (μαθήματα αγωγής υγείας π.χ. πρόληψη από τις εξαρτήσεις, οδική ασφάλεια , διατροφή, σεξουαλική αγωγή),

2ος Φροντίζω το Περιβάλλον (οικολογική συνείδηση / πρόληψη και προστασία από τις φυσικές καταστροφές), 

3ος Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη (προγράμματα εθελοντισμού, αλληλοσεβασμού, και διαφορετικότητας) ,

4ος Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία (αφορούν τεχνολογίες αιχμής όπως: τη ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό).

 

Όπως εξηγεί η διευθυντήρια του σχολείου κα Μαρίνα Χαρισοπούλου:

‘Η δημιουργική δύναμη, οι δεξιότητες της ζωής και η κριτική σκέψη εκφράζονται μέσα από την τέχνη του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών, του χορού, της ποίησης, των Νέων Τεχνολογιών και άλλα.

Το παιχνίδι και η τέχνη συμβάλει στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Συνεπώς, η διδασκαλία είναι ένα δύσκολο έργο.

Ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να βρει τον εαυτό μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να είναι εξαρτημένος από το σχολείο, τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές. Αντιθέτως, να έχει υποστήριξη από τις εξωτερικές πηγές, όπως από την οικογένειά του, τους γονείς των μαθητών του και τους ίδιους τους μαθητές του, διότι η δύναμη της εκπαιδευτικής του παρέμβασης εξαρτάται από την ποιότητα αυτών των σχέσεων.

Όσοι φορείς (διατροφολόγοι, γιατροί, ψυχολόγοι, τροχαία, ΔΗΠΕΘΕ κ.ά.) επιθυμούν να συνεργαστούν (εξ αποστάσεως ή και δια ζώσης με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης), ώστε με βιωματικό τρόπο να συμβάλλουν στους παραπάνω αναφερόμενους άξονες μπορούν να επικοικωνήσουν με το σχολείο”.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ