Επικοινωνία του 12ου Δημοτικού Κοζάνης με τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο

By Σεπτεμβρίου 16, 2020

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση τηλεφωνικής επικοινωνίας της Διευθύντριας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης και της δασκάλας της Στ΄ τάξης, κ. Πολύμνιας Νάτση και των μαθητών της αναλύοντας την έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ως εγγύηση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία της διατύπωσης διαφόρων ερωτημάτων σχετικών με τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις δυσκολίες του έργου του κατά την Προεδρική του θητεία, την ακαδημαϊκή του καριέρα.

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εστίασε στο βασικό ρόλο του κράτους, την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, απαραίτητων προϋποθέσεων για την ύπαρξη σύγχρονου κράτους δικαίου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της προσωπικότητας με θετικές στάσεις και αξίες στις αρχές της δημοκρατίας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, στην μόρφωση και στην διάπλαση των μελλοντικών ενεργών και υπεύθυνων πολιτών για την περιφρούρηση των αξιών του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως εγγύηση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Η μοναδική αυτή εμπειρία αποτελεί ξεχωριστό βίωμα και παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η Διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Μαρία Μπατσίλη

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ