Β. Σημανδράκος για το ταρτάν στο ΔΑΚ Κοζάνης: "Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου"

By Σεπτεμβρίου 09, 2020

‘Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου της τοποθέτησης νέου ταρτάν στο ΔΑΚ Κοζάνης ”, είπε μιλώντας στο ¨Θ” ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος.

“Το έργο αν όλα πάνε καλά σε μήνα περίπου θα ολοκληρωθεί.  Υπήρξε καθυστέρηση για τους εξής λογούς: Καταρχάς η σύμβαση έχει υπογράφει τον περασμένο Νοέμβριο, συνεπώς οι εργασίες δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα στον χειμώνα. Έπειτα ήρθε ο κορονοϊος, και μετά είχαμε τις πανελλαδικές, καθώς το ΔΑΚ χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο. Τώρα πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία: Ο ανάδοχος έχει φέρει όλο τον εξοπλισμό εδω. Μέλημα του είναι να παραδώσει το έργο, το οποίο  περιλαμβάνει την καθαίρεση του παλιού τάπητα, την επισκευή τυχόν φθορών που υπάρχουν στην υπόβαση, καθώς και την επίστρωση της επιφάνειας του στίβου με συνθετικό τάπητα, τεχνικά ισοδύναμο με το σύστημα POLTRACK”.

Το ελαστικό δάπεδο, τύπου ταρτάν, θα αποτελείται κατά βάση από μίγμα πολυουρεθάνης και κόκκους ανακυκλωμένου λάστιχου ως πρώτη στρώση και μίγμα πολυουρεθάνης με έγχρωμους κόκκους EPDM ως δεύτερη και τρίτη στρώση, δημιουργώντας δάπεδο υψηλών αντοχών, αναλλοίωτο από την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της ηλιακής ακτινοβολίας.Η γραμμογράφηση θα γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, με χρώματα συμβατά με την συνθετική επιφάνεια του τάπητα και ανθεκτικά στην χρήση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η τοποθέτηση του νέου ταρτάν, θα συνδράμει στη μέγιστη απόδοση των αθλητών και θα ενισχύσει την ασφάλεια του γηπέδου. Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες με τη σύμβαση να υπογράφεται τον Νοέμβριο του 2019.  Το έργο είχε ενταχθεί από τη προηγούμενη δημοτική αρχή με χρονοδιάγραμμα ενός έτους.

Θανάσης Τέγος

 

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ