ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Αγρομετεωρολογικοί σταθμοί σε Καισαρειά ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Αγρομετεωρολογικοί σταθμοί σε Καισαρειά και Αγίο Δημήτριο. Στόχος του μέτρου είναι η παροχή δεδομένων που θα ωφελήσουν καλλιεργητές και γεωτεχνικούς γύρω από ζητήματα λήψης αποφάσεων σχετικές με τις μεθόδους καλλιέργειας στις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης οι σταθμοί θα αποτελέσουν μέσο ενημέρωσης των καιρικών συνθηκών ωφελώντας και το κλιμάκιο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης.

Οι σταθμοί καταγράφουν και απεικονίζουν σε πραγματικό χρόνο παραμέτρους όπως, η θερμοκρασία αέρα, η σχετική υγρασία αέρα, η ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, η βαρομετρική πίεση, η ηλιακή ακτινοβολία, η βροχόπτωση, η διύγρανση φυλλώματος, η θερμοκρασία εδάφους και η υγρασία εδάφους.

Οι δύο σταθμοί την προμήθεια και εγκατάσταση των οποίων δρομολόγησε ο δήμος Κοζάνης, θα συνεπικουρήσουν το υφιστάμενο δίκτυο σταθμών που πλαισιώνουν μετεωρολογικοί σταθμοί της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η λειτουργία των δύο σταθμών γίνεται δια της συνεργασίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ τα δεδομένα παρέχονται ελεύθερα από τους συνδέσμους:http://penteli.meteo.gr/stations/kesaria/ και http://penteli.meteo.gr/stations/kitrinilimni/

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ