Μεγάλη κερδισμένη η ΔΑΚΕ στις εκλογές του Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Η παράταξη της ΔΑΚΕ είναι η μεγάλη κερδισμένη από τις (επαναληπτικές) εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Η παράταξη με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΝΚ Άρη Κουρκούτα αύξησε από 3 έδρες (είχε πάρει στις περσινές εκλογές) σε 5 ενώ η παράταξη της ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής τον Αθανάσιο Τολιόπουλο μείωσε κατά μία έδρα την δύναμη της καταλαμβάνοντας 3 έδρες.

Η παράταξη της ΑΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Μανέ κράτησε τις 4 έδρες ενώ η παράταξη της Ταξικής Ενότητας έλαβε μία έδρα λιγότερη σε σχέση με τις εκλογές του Μάρτη του 2017 καταλαμβάνοντας 3 έδρες.

Με βάση τις παραπάνω έδρες η παράταξη της ΔΑΚΕ φαίνεται να έχει τον «πρώτο λόγο» για την συγκρότηση του νέου προεδρείου του Εργατικού Κέντρου. Οι παρατάξεις τις ΑΚΕ και της Ταξικής Ενότητας οι οποίες είχαν συνεργαστεί στην συγκρότηση του προηγούμενου προεδρείου στο ΕΚΝΚ, λόγω της απώλειας μιας έδρας από την Ταξική Ενότητα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ελάχιστη συμπλήρωση 8 εδρών για συγκρότηση προεδρείου.

Το πιθανότερο σενάριο συνεργασίας των παρατάξεων για την συγκρότηση της νέας διοίκησης του Εργατικού κέντρου Κοζάνης με βάση τα τελευταία αποτελέσματα, προκύπτει μέσα από την συνεργασία της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ.

Ωστόσο θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων και συμφωνίες για την κατανομή αξιωμάτων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα όποια σενάρια συνεργασιών για την συγκρότηση του προεδρείου.

 

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, οι παρατάξεις έλαβαν:

ΔΑΚΕ : 38, εκλέγει 5 έδρες

ΑKE : 35, εκλέγει 4 έδρες

ΠΑΣΚΕ : 29, εκλέγει 3 έδρες

Ταξική Ενότητα: 22, εκλέγει 3 έδρες

Ταξική Συσπείρωση: 3, 0 έδρες

 

Αποτελέσματα για εκλογή αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Ε:

ΔΑΚΕ : 30, εκλέγει 1 έδρα

ΑKE : 21, εκλέγει 1 έδρα

ΠΑΣΚΕ : 18, εκλέγει 1 έδρα

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ