Δημόσια διαβούλευση για τη Βιομηχανική Συμβίωση και την κυκλική οικονομία

Από το Δήμο Κοζάνης 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/3, η εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης με θέμα: «Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία»- Συζήτηση για τις υφιστάμενες πολιτικές, τις επενδυτικές δυνατότητες, τις καλές πρακτικές και τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις».

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy με ακρωνύμιο SΥΜΒΙ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και εθνικούς πόρους. Το έργο «SYMBI» στοχεύει στην υποστήριξη και βελτίωση των Περιφερειακών πολιτικών των εκπροσωπούμενων Ευρωπαϊκών Περιφερειών σε ότι αφορά την διάχυση της βιομηχανικής συμβίωσης για να προσθέσει αξία, να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να οδηγήσει στην ανακούφιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας των πόρων και την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η βελτίωση των εργαλείων πολιτικής των εμπλεκομένων περιφερειών, αναμένεται να συμβάλει θετικά στην περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα σχόλια που παρέχονται από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα συγκεντρωθούν από τους διοργανωτές και θα διανεμηθούν στους εταίρους του έργου SYMBI προκειμένου να ενημερώσουν τις περιφέρειές τους για την χάραξη πολιτικής στους συγκεκριμένους τομείς.

Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες της δημόσιας διαβούλευσης του έργου SYMBI θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής που θα στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανικής συμβίωσης και της κυκλικής οικονομίας και, κατά συνέπεια, θα ενισχύσει θετικά τη βιωσιμότητα της οικονομίας της περιφέρειάς τους.

Last modified on Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 11:36
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ