Συλλαλητήριο-ομιλία του συνδικάτου οικοδομών ζητούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση, 7ωρο, 5ημερο

Συλλαλητήριο-ομιλία, διοργάνωσε, το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, το συνδικάτο οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, ζητώντας μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς και κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

«Η πανελλαδική μας απεργία είναι η απόφασή μας να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τα άθλια μεροκάματα, το κλέψιμο της Ασφάλισης, τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ασφάλειας, για την προστασία της υγείας μας. Είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και τα παραμύθια της, που έχει εξοπλίσει τη μεγαλοεργοδοσία με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, που αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία των ανέργων, για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Που κοροϊδεύει τους οικοδόμους, εδώ και ένα χρόνο, με το ζήτημα των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων, παρότι έχει δεσμευτεί, όχι για να μας κάνει τη χάρη, αλλά γιατί εδώ πρόκειται για δικά μας ένσημα.

Που στα λόγια καθησυχάζει, υπόσχεται, αλλά στην πράξη το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα των λίγων, πώς θα διασφαλίσει συνθήκες με εργάτες φθηνούς, με φθηνή ασφάλιση για να έρθουν οι περιβόητες "επενδύσεις" που θα ανοίξουν τη δουλειά στις Κατασκευές. Είμαστε εδώ, στο δρόμο του αγώνα, γιατί τώρα έχουμε περισσότερη πείρα, μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα. Γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, μέσα στους χώρους δουλειάς, τι εννοούν κυβέρνηση και αφεντικά όταν μιλάνε για ανάπτυξη που για να μας μπερδέψουν τη βαφτίζουν «δίκαιη».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ