Στη συντονιστική επιτροπή αγώνα συνταξιούχων Ν. Κοζάνης ο πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, διοργάνωσε την Τετάρτη 14/3, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ν. Κοζάνης. Στην ομιλία του ο κ. Κουμπούρης άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση τονίζοντας πως ακολουθεί: «Καταστρεπτικές πολιτικές» σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, με τις μειώσεις των συντάξεων τους (κύριες, επικουρικές).

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Ν. Κοζάνης κ. Χρήστος Ψαλλίδας που είπε μεταξύ άλλων πως «Η κυβέρνηση θα μας βρει στο δρόμο. Διεκδικούμε την 13η και 14η σύνταξη».

Η ΣΕΑ τονίζει: «Η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της, τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κλπ χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προ- απαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή.

Ταυτόχρονα δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το κύριο: Σε λίγο έρχεται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Η κυβέρνηση και η προπαγανδιστές της προσπαθούν να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι.

Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του νέου σφαγιασμού. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας.

- Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων.

- Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους του 80% επί της αξίας του νερού.

-Δημιουργία μονάδας φροντίδας ημέρας για Αλτσχάϊμερ.

-Δημιουργία Αιμοδυναμικής μονάδας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

--Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας. Μπορούμε να νικήσουμε».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ