Νέος καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΔΗΠΕΘΕ ο Λ. Γιοβανίδης «Ήρθα με πολύ όρεξη και πού κέφι. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που ήρθα στην Κοζάνη

Η παρουσίαση του νέου καλλιτεχνικού συμβούλου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Λευτέρη Γιοβανίδη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Τον κ. Γιοβανίδη παρουσίασαν οι Λ. Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης, Π. Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Θ. Λιάκος πρόεδρος του ΔΗΠΕ Κοζάνης. Ο κ. Γιοβανίδης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Κοζάνη τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος στα νέα του καθήκοντα. «Ήρθα με πολύ όρεξη και πολύ κέφι. Είναι μια ευτυχής συγκύρια που ήρθα στην Κοζάνη. Έχουμε σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

Θα συνεχίσουμε τα εκπαιδευτικά μας πράγματα και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιοβανίδης. Επίσης ανέφερε πως στον σχεδιασμό του είναι το καλοκαίρι του 2019, και εφόσον φυσικά παραμείνει στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη παράγωγή. Μάλιστα, αποκάλυψε πως στόχος του είναι η συγκεκριμένη παράσταση να φιλοξενηθεί και στην Επίδαυρο, με τον ίδιο να μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το όνομα που έχει δημιουργήσει στον θεατρικό χώρο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ο Λευτέρης Γιοβανίδης όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Θέμη Λιάκο σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και σε ηλικία 23 χρονών εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στα Michael Howard Studio και Herbert Bergohof Studio της Νέας Υόρκης. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο Actor’s Studio NYC.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000. Έχει σκηνοθετήσει 33 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει μεταφράσει 14 θεατρικά έργα και έχει πραγματοποιήσει την θεατρική διασκευή έξι βιβλίων. Επίσης έχει σκηνοθετήσει τις τελετές απονομής μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του 2007 στην Πάτρα.

Έχει διδάξει το μάθημα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο-που αυτό τον καιρό φιλοξενεί το γερό “Σούμαν” του-το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τον Ελληνικό Κόσμο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Κρατικό Θέατρο Κροατίας (Kazaliste Marina Drzica)[κλπ].

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ