Κοζάνη: Στο γεωλογικό αποτύπωμα του Μπούρινου επιστήμονες από την Αμερική

By Σεπτεμβρίου 13, 2018

Ομάδα γνωστών Αμερικανών γεωλόγων – ερευνητών, αποτελούμενη από ομότιμους και εν ενεργεία καθηγητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας θα επισκεφτούν την  περιοχή του Χρωμίου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018. Στην δεκαπενταμελή ομάδα θα βρίσκεται μεταξύ άλλων ο ερευνητής καθηγητής Nicholas Pinter και επικεφαλής ο διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής Eldridge Mouzes από το πανεπιστήμιο Ντέϊβιντ, που θεωρείται ως ένας από τους «πατέρες» της θεωρίας των τεκτονικών πλακών με βάση την επιστημονική του εργασία πάνω στους οφιόλιθους του Μπούρινου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρωμίου Ευάγγελος Γαμβρέλλας, τόνισε ότι το οφιολιθικό σύμπλεγμα του Μπούρινου που είναι παγκοσμίως γνωστό για τη γεωλογική του μοναδικότητα και σημασία, σε συνάρτηση με τις θετικές εξελίξεις με το Γεωπάρκο Γρεβενών Τηθύος την αναγνώριση από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO σε συνάρτηση με την επίσκεψη των δεκαπέντε καθηγητών – ερευνητών ενισχύει και την ανάδειξη της γεωλογικής μας κληρονομιάς και ανοίγει δρόμους για νέες επιστημονικές έρευνες.

Ο κ. Γαμβρέλλας επεσήμανε ότι στην περιοχή κατά την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης των επιστημόνων θα παρευρεθεί και ο Πρόξενος της Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει  στις 5 το απόγευμα  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου στο Χρώμιο του Δήμου Κοζάνης, στην παγκόσμια κληρονομιά του Μπούρινου θα αναφερθούν ο  καθηγητής Eldridge Mouzes και η κ Άννα Ράσιου, θα γίνει η αποκάλυψη τιμητικών ενθυμίων, σε διεθνούς φήμης προσωπικότητες της γωολογίας.

Πηγή

Last modified on Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 12:08
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ