Ομάδα Επώνυμων Αμερικανών γεωλόγων – ερευνητών θα επισκεφτούν, στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Χρώμιο Κοζάνης

By Σεπτεμβρίου 10, 2018

Ομάδα Επώνυμων Αμερικανών γεωλόγων – ερευνητών, αποτελούμενη από ομότιμους και εν ενεργεία καθηγητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας επισκέπτονται την περιοχή μας στα μέσα Σεπτεμβρίου 2018.

Ανάμεσα της ο ερευνητής καθηγητής Nicholas Pinter και επικεφαλής αυτών ο γνωστός σε εμάς διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής Eldridge Mouzes από το πανεπιστήμιο Ντέϊβιντ.

‹‹Νιώθω δεύτερη πατρίδα μου το Χρώμιο, την Κοζάνη, τα Γρεβενά…›› δήλωσε σε τιμητική εκδήλωση στις 22 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όταν μίλησε για την παγκόσμια γεωλογική αξία και σημασία του όρους Μπούρινου.

Θεωρείται ως ένας από τους ‘πατέρες’ της θεωρίας των τεκτονικών πλακών με βάση την επιστημονική του εργασία πάνω στους οφιόλιθους του συγκεκριμένου βουνού.

«Το οφιολιθικό σύμπλεγμα του Μπούρινου είναι παγκοσμίως γνωστό για τη γεωλογική του μοναδικότητα και σημασία. Η γεωλογική μελέτη του συμπλέγματος συμβάλει όχι μόνο στην κατανόηση της γεωλογικής δομής της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στην ερμηνεία παγκόσμιων γεωλογικών φαινομένων όπως είναι π.χ. το μοντέλο των τεκτονικών λιθοσφαιρικών πλακών…»

Με τις θετικές εξελίξεις οι οποίες προδιαγράφονται στην πρόταση του Γεωπάρκου Γρεβενών Τηθύος για την αναγνώριση του από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO η επίσκεψη των δεκαπέντε καθηγητών – ερευνητών αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ενισχύει και επιβραβεύει την ανάδειξη της γεωλογικής μας κληρονομιάς και ανοίγει δρόμους για νέες επιστημονικές έρευνες.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 17:00 τους υποδεχόμαστε με ένα ζεστό καλωσόρισμα και πολλές εκπλήξεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαμβρέλας Ευάγγελος

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σιαμπανοπούλου Ντίνα

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σιαμπανόπουλος Γρηγόριος

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ