Στον Τερτάλοφο μεταφέρεται προσωρινά το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης

By Σεπτεμβρίου 10, 2018

Σε κτίριο της Τοπικής Κοινότητας  Τετραλόφου, θα στεγαστεί προσωρινά το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης, το οποίο και θα μεταφερθεί λόγω των εργασιών συντήρησης και επισκευής που πρόκειται να γίνουν στους χώρους, όπου στεγάζονταν  μέχρι σήμερα επίσης  το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το Ειδικό Εργαστήρι που βρίσκεται επί της οδού Αιανής στην Κοζάνη. Λόγω των εργασιών  και ελλείψει διαθέσιμων δημοτικών  κτηρίων στην πόλη της Κοζάνης, προκρίθηκε,  η μετακίνηση του Ειδικού Σχολείου,  σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, στο  χώρο όπου φιλοξενούνταν στο παρελθόν, ο  Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, στον Τετράλοφο. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η μετακίνηση θα είναι προσωρινή για ένα έτος περίπου, χαρακτηρίζοντας κτήριο «ντροπή» αυτό, που στεγάζονται οι δομές για τα παιδιά με αναπηρία. Δήλωσε επίσης ότι αναζητείται τρόπος χρηματοδότησης ώστε για την επόμενη πενταετία να  κατασκευαστεί νέο κτήριο για το Ειδικό Σχολείο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαίδευσης, του συλλόγου γονέων και των συλλόγων ΑΜΕΑ, καθώς εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την μεταφορά στον Τετράλοφο με τους γονείς να δυσανασχετούν τόσο για την απόσταση από την Κοζάνη όσο και για τα προβλήματα στη συνεκπαίδευση. Τελικά η  απόφαση ελήφθη να μετακινηθούν στο  κτήριο του Τετραλόφου συναποφασίζοντας  πως εκπληρώνει τα περισσότερα κριτήρια για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτηρίου στην πόλη της Κοζάνης ξεκινούν άμεσα, το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στις  500.000 ευρώ, από τον  Δήμο Κοζάνης και την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ