Επιστημονική διημερίδα «Από την Κόζιανη στην Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη του 2030», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Προσωπικότητες, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς κ.α., που έλαβαν μέρος, επιχείρησαν  έναν εποικοδομητικό διάλογο με σημεία αναφοράς θεμελιώδεις στιγμές, ορόσημα στην ιστορία του τόπου.

Η πρώτη ημέρα φιλοξένησε εισηγήσεις με περιεχόμενο ιστορικό, αναφορικά με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τις ζυμώσεις που οδήγησαν στα Ελευθέρια και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν έπειτα στην περιοχή.

Μίλησαν για όλα αυτά ιστορικοί, ακαδημαϊκοί και μελετητές. Συντονίζει η Βασιλική Νοτοπούλου, Βιολόγος, δρ Ιστορίας Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η δεύτερη ημέρα σήμερα Κυριακή επικεντρώνεται  σε  συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Δήμου Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, που σήμερα βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης ανατροπής: τη μετάβαση στη μετά το λιγνίτη εποχή και όσα αυτή συνεπάγεται.  Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, θα βρίσκονται στο χώρο και θα συνομιλήσουν με μέλη του

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

«Η πορεία προς την Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη του 2030»

Διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Ώρα έναρξης: 11.30

Ζωντανή προβολή μέσα από το κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCfTS8wXgctGg3CcsPZoF5fw?ucbcb=1

Συμμετέχουν:

Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεοδουλίδης Θεόδωρος

Μέλη του δικτύου απόΔημος

Τη συζήτηση συντονίζει η  Μαρία Μπέσιου, Πρύτανης της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Kühne Logistics του Αμβούργου και μέλος του Δικτύου.

 https://youtu.be/W1U6oLIiAZM

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ