Στο δήμο Κοζάνης δεν λειτούργησαν χθες οι Παιδικοί Σταθμοί οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Δεν λειτούργησαν χθες οι οχτώ παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης καθώς οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς συμμετείχαν στην κοινή κινητοποίηση της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιοκόμων.

Στην χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού. Κανονικά λειτούργησαν οι παιδικοί σε Εορδαία και Βόιο με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση Ν. Κοζάνης οι οποίοι καταγγέλλουν «ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ο Δήμος Εορδαίας και ο Δήμος Βοίου στην διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ/ ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ουσιαστικά συμμετέχουν με την «ουδετερότητά τους» στην απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως στην απαξίωση του παιδαγωγικού έργου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που στηρίζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων οικογενειών, ενώ προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο Κύριοι δήμαρχοι των Δήμων Εορδαίας και Βοΐου, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας αλλά και από την απραξία μας.

Οι ευθύνες σας για την μη προάσπιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είναι μεγάλες και θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες σας. Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς διαφωνούν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπουν την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών στα νηπιαγωγεία, από την ηλικία των 4 ετών.

Ισχυρίζονται ότι η ρύθμιση για την ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία 1.600 δομών και αναμένουν ότι θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους, ενώ με επιστολή τους έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκφράσουν τις ενστάσεις τους.

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ