Στόχος του δήμου Κοζάνης ο Ξενίας να αποτελέσει χώρο αναψυχής και φιλοξενίας

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης έκανε γνωστή στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κωνσταντίνος Δεσποτίδης.

Ο Δήμος Κοζάνης  πρόκειται να εκπονήσει Οικονομοτεχνική μελέτη για   το όλο ζήτημα του Ξενία ο οποίος, ως γνωστό εδώ και χρόνια, έχει εγκαταλειφθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεσποτίδης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) για την  παραχώρηση προς  χρήση του Ξενία και  στις 6 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. της Εταιρίας αποδέχθηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Κοζάνης υπό συγκεκριμένους όμως όρους με τις συζητήσεις να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.  Ο στόχος του Δήμου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, είναι ο Ξενίας να αποτελέσει χώρο αναψυχής και φιλοξενίας.

«Εμείς έχουμε ιδέες, τις οποίες θα καταθέσουμε στην ομάδα που θα επιλεγεί για να ολοκληρώσει αυτό το σχέδιο βιωσιμότητας και το οποίο θα υποβάλλουμε στο ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε ο κ. Δεσποτίδης προσθέτοντας: Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει ένας συνδυασμός δράσεων. Να συνδυάζουμε και τη φιλοξενία, όχι ίσως ως καθαρά ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και την αναψυχή με την εστίαση που στο παρελθόν είχε ακμάσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα»

Με βάση τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου για να υλοποιηθεί ο στόχος της Δημοτικής Αρχής  για την αξιοποίηση του Ξενία πρέπει, «πρωτίστως χρειάζεται η εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του συγκεκριμένου κτιρίου», σημείωσε ο κ.Δεσποτίδης υπογραμμίζοντας ότι οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και θα περιλαμβάνουν τις αναλυτικές προτάσεις αξιοποίησης αυτού του κτιρίου, συνδυασμένες πάντα με τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ