Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η λειτουργία του Γυμνάσιου της Εράτυρας και του Καλλιτεχνικού Λυκείου Κλείτου Κοζάνης

 Γιώργος Αμανατίδης:

 Σε συνέχεια της διαρκούς επαφής μου με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Ιανουάριο 2021, υπογράφηκε η Απόφαση ίδρυσης του Γυμνασίου Εράτυρας.

Είχαν προηγηθεί η θετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (Νοέμβριος 2020), η θετική εισήγηση της Δνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η συνεργασία μου με την αρμόδια Υφυπουργό (30-03-2021) όπου “κλείδωσε” η ίδρυση του Γυμνασίου Εράτυρας που μέχρι τώρα λειτουργεί ως Παράρτημα του Γυμνασίου Γαλατινής. Στο ίδιο διάστημα είχα εβδομαδιαίο συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ύστερα από έλεγχο των Οικονομικών Υπηρεσιών του, έστειλε το Αίτημα (στις αρχές Απριλίου), για τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα πρόκληση για την Εράτυρα και το Δήμο Βοΐου είναι η αύξηση των μαθητών και η παραγωγική λειτουργία του Γυμνασίου προς όφελος της εκπαίδευσης και της περιοχής.

Ευχαριστίες στην Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή που ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο Αίτημα των Φορέων της περιοχής και για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία μας.

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Με χαρά ενημερώθηκα από το Υπουργείο Παιδείας ότι εγκρίθηκε η λειτουργία του Γυμνασίου της Εράτυρας και λυκειακής τάξης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Κλείτο Κοζάνης, ζητήματα τα οποία είχα θέσει κατά την επίσκεψή μου στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή, την οποία ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ