Από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης με τρία τμήματα

Με γοργά βήματα, δρομολογείται η λειτουργία- ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό σχολείο του Νέου Κλείτου. Χθες Πέμπτη 19 Ιουλίου στον χώρο του σχολείου, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Παν. Δημόπουλο, τη διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, κα Β. Βόντσα, και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κλείτου, κ. Γ. Κορκοτίδη. Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως: «ξεκινάμε τη διαδικασία να οργανώσουμε το σχολείο, ώστε τον Σεπτέμβριο να φιλοξενηθούν οι πρώτοι μαθητές.

Είναι μια ιδιαίτερη θετική εξέλιξη την οποία δουλέψαμε μεθοδικά». Το Καλλιτεχνικό Σχολείο θα έχει τρεις κατευθύνσεις: Θέατρο – Κινηματογράφος, Χορός και Εικαστικά. Ξεκινά την προσεχή σχολική χρονιά, αρχικά με την 1η τάξη Γυμνασίου και σταδιακά θα αναπτύσσεται, φτάνοντας στην εξαετία να έχει όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. Φυσικά στο πρόγραμμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου περιλαμβάνονται όλα τα μαθήματα των Γυμνασίων και Λυκείων, πέραν των τριών καλλιτεχνικών κατευθύνσεων. Όπως είπε η κα Βόντσα από την 1η μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν «εισαγωγικές» εξετάσεις για τους ενδιαφερόμενους μαθητές. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρία Καλλιτεχνικά Σχολεία, ειδικότερα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στον Γέρακα Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν αυτά τα σχολεία με τη  δημιουργία αρκετών νέων, γι’ αυτό και βγήκε η σχετική προκήρυξη του υπουργείου, στην οποία απάντησε θετικά η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. 

Θανάσης Τέγος

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ