Οι αποφάσεις του Δ.Σ. Κοζάνης για κολυμβητήριο και Καλλιτεχνικό σχολείο

H δημοτική αρχή για την υλοποίηση της κατασκευής του έργου των νέων κοιμητηρίων της Κοζάνης έφερε ως πρόταση, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 9 Ιουλίου, την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων εκτός ορίων του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών. Ωστόσο, κατόπιν συζήτησης κι ανταλλαγής απόψεων, αποφασίσθηκε το θέμα να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικό συμβουλίου και τότε να γίνει η τελική επιλογή είτε για αναγκαστική απαλλοτρίωση, είτε άλλου τρόπου αποζημίωσης των ιδιοκτητών, που θα προκύψει, μετά από διαβούλευση μαζί τους.  Η ίδρυση του νέου κοιμητηρίου, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες ταφής που υπάρχουν σήμερα, μιας και το υφιστάμενο κοιμητήριο πλέον είναι δύσκολο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο
Επίσης, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου Κοζάνης θα στεγαστεί το καλλιτεχνικό σχολείο. Επειδή η συνύπαρξη νηπίων και μικρών μαθητών Δημοτικού και Εφήβων δεν είναι παιδαγωγικά αποδεκτή, προτάθηκε από τη Διεύθυνση Σχολικών Μονάδων Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας η μεταγραφή και μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Κλείτου στο νεόδμητο συγκρότημα της ΖΕΠ. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τους γονείς, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου να στεγαστεί αποκλειστικά το καλλιτεχνικό σχολείο εκπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις ίδρυσης του. Έτσι τη Δευτέρα (9/7), το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της αριθμ. 674/2017  Α.Δ.Σ. «Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου) στην πόλη της Κοζάνης», μόνο, στο κομμάτι που αφορά τη στέγαση αυτού.

Το Κολυμβητήριο Κοζάνης
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ριζική ανακατασκευή στο Κολυμβητήριο της Κοζάνης. Τις ανάγκες που εξυπηρετούσε θα κληθεί να καλύψει το κολυμβητήριο του Λιαπείου Αθλητικού Κέντρου. Αυτά ανέφερε, πριν από την έναρξη της σημερινής (9/7) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης. Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 500.00 Ευρώ. Τέλος η Δημοτική αρχή προχωρά μέσα στο καλοκαίρι στην αποκατάσταση της οδού Χρωμίου-Ποντινής προϋπολογισμού 290.000Ε

Last modified on Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 11:05
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ