Ο Δήμος Κοζάνης προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρκαγιών

Η χρονική περίοδος που διανύουμε θεωρείται επικίνδυνη για την εκδήλωση δασικών και χορτολιβαδικών πυρκαγιών, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που σε συνδυασμό με του ισχυρούς ανέμους και την μεγάλη ανάπτυξη της βλάστησης, είναι δυνατόν να προκαλέσει απρόβλεπτες και δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο με καταστροφικές συνέπειες στην περιουσία αλλά και την ζωή των πολιτών, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.

-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η κύρια αιτία πρόκλησης των πυρκαγιών είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και σε ελάχιστες περιπτώσεις τα ακραία καιρικά φαινόμενα(πτώση κεραυνών), ή τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
-Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των φορέων και κυρίως των πολιτών, στην εφαρμογή ορισμένων βασικών κανόνων, σε επίπεδο πρόληψης, που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αποτροπής καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, τα οποία είναι:

1.Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων καθώς και περιβάλλοντος χώρου των ιδιοκτησιών τους από την βλάστηση και απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού.
2.Αποφυγή καύσης προϊόντων καθαρισμού βλάστησης και κάθε είδους αποριμμάτων.
3.Αποφυγή εκτέλεσης διαφόρων εργασιών με ηλεκτρικά μηχανήματα που παράγουν σπινθήρες, ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλού κινδύνου.
4.Να αποθέτουν άχρηστα υλικά και απορίμματα αποκλειστικά εντός των κάδων της Δ/νσης Περιβάλλοντος και όχι σε περιοχές εκτός των ορίων των οικισμών, δημιουργώντας παράνομους μπαζότοπους, που θεωρούνται πιθανές εστίες ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιών.
5.Να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς σε αλσύλια και χώρους περιαστικού πρασίνου και αναψυχής των οικισμών.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ