Με κοινή πρωτοβουλία Δήμου Κοζάνης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαΐου 2025, ενημερωτική συνάντηση στο Πολύκεντρο της Κοινότητας Ακρινής, με θέμα τη δημιουργία αρδευτικού στην ευρύτερη περιοχή των Μπουτζακίων, το οποίο αποτελεί ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη.
Το «παρών» έδωσε, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, οι Αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Ελευθεριάδης (Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη), Κώστας Βόμβας (Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης και Τεχνικών Υπηρεσιών), Λεωνίδας Αρνίδης (Πρωτογενή Τομέα, Πολιτικής Προστασίας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης) και Κυριάκος Τσανακτσίδης (Παιδείας), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Ελένη Παπαδοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Τζίτζικας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΑΝΚΟ.
Στη συνάντηση, τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών για να προχωρήσει άμεσα τόσο η ωρίμανση των μελετών όσο και η αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου το αρδευτικό των Μπουτζακίων, να αποτελέσει μια πραγματικότητα, συμβάλλοντας στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης του τόπου.