Tharos

Tharos

Αρχική > Slider > Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε Βελβεντό και Λαγκαδά  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε Βελβεντό και Λαγκαδά Δημοσιεύτηκε απο: e-ptolemeos team σε Slider, Κοινωνία 07/08/2020 | 12:25  Μοίρασε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone    Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η νεροποντή που έπληξε από τα μεσάνυχτα την περιοχή του Λαγκαδά.  Καταστροφές υπάρχουν σε σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Λαγκαδά και σε γύρω χωριά, αλλά και σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή. Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ο δήμος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί με τους Δημάρχους Βελβεντού Κοζάνης Εμμανουήλ Στεργίου και Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι Δήμοι τους από τη χθεσινή θεομηνία.  Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 € για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2017 υπήρξαν 19.190 διαζύγια που αφορούσαν 16.103 ανήλικα παιδιά. Δηλαδή κάθε μέρα οι γονείς 44 παιδιών χωρίζουν. Στο 98% των περιπτώσεων, ωστόσο, η επιμέλεια, δηλ η ευθύνη για την ανατροφή τους αποδίδεται στον ένα γονέα, συνηθέστατα στη μητέρα. Ο έτερος γονέας, συνήθως ο πατέρας, περιορίζεται στο ρόλο του επισκέπτη δύο φορές το μήνα χωρίς ουσιαστικό λόγο στα θέματα που το αφορούν (πχ εκπαίδευση, υγεία, τόπος κατοικίας). Η απόδοση της επιμέλειας στη μητέρα δεν γίνεται βάσει νόμου, αλλά σύμφωνα με το νομολογιακό έθιμο που επικρατεί στην Ελλάδα, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στη «βιοκοινωνική υπεροχή της μητέρας» τουλάχιστον μέχρι τη νηπιακή ηλικία.

Πρόσφατα, η εταιρία Ελλήνων ψυχολόγων (ΕΛΨΕ) παρενέβη στο διάλογο με επιστολή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου 2. Σε αυτή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:

Η «βιοκοινωνική ανωτερότητα της μητέρας» συνιστά όρο αόριστο και μη τεκμηριωμένο επιστημονικά.

Η ασύμμετρη συμμετοχή́ των γονέων στην καθημερινή́/ βιωματική́ ανατροφή́ του παιδιού́ ή ο αποκλεισμός (σκόπιμος ή μη) του ενός δημιουργεί ρήγμα στον ψυχισμό του παιδιού που το φτωχοποιεί σε πολλά επίπεδα.

Το συμφέρον του παιδιού είναι να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του και η πολιτεία πρέπει να το διασφαλίσει

Τα ευεργετικά́ αποτελέσματα της συνεπιμέλειας είναι εμφανή́ σε ένα ευρύ́ φάσμα αξιολογήσεων που αφορούν την ψυχοσωματική́ λειτουργιά (ευημερία) των παιδιών, που συμπεριλαμβάνουν(α) χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και γενικότερα ψυχικής δυσφορίας, (β) χαμηλότερη επιθετικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς, μειωμένη χρήση αλκοόλ και ουσιών, (γ) καλύτερη σχολική́ απόδοση και καλύτερη γνωστική́ ανάπτυξη, (δ) καλύτερη σωματική́ υγειά, ε) χαμηλότερα ποσοστά́ καπνίσματος και (στ) καλύτερες σχέσεις με πατέρες, μητέρες, γιαγιάδες και παππούδες.

Η συνθήκη συνεπιμέλειας, στην οποία οι γονείς έχουν κοινή́ νομική́ ευθύνη σχετικά́ με την ιατρική́ φροντίδα και τις αποφάσεις για την σχολική́ και θρησκευτική́ αγωγή́ του παιδιού́, φαίνεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία των παιδιών

Τα παιδιά́ ωφελούνται σημαντικά́ από́ την κοινή́ επιμέλεια, ακόμα και όταν οι γονείς έχουν υψηλά́ επίπεδα συγκρουσιακών σχέσεων

Για τους λόγους αυτούς η ΕΛΨΕ εισηγείται, μεταξύ άλλων:

Οι γονικές ευθύνες και δικαιώματα για τους γονείς των παιδιών να παραμένουν κοινές και αδιάσπαστες ανεξάρτητα από́ τη μεταξύ́ τους νομική́ σχέση

Ίσο χρόνο του παιδιού́ με κάθε γονέα τόσο στις διακοπές όσο και στην καθημερινότητά του.

Οι Έλληνες ψυχολόγοι τάσσονται υπέρ της συνεπιμέλειας κατά την οποία οι γονικές ευθύνες θα είναι κοινές και αδιάσπαστες και το παιδί θα περνά ίσο χρόνο με τον κάθε γονέα σε καθημερινότητα και διακοπές. Η θεωρία περί βιοκοινωνικής υπεροχής της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών έχει ανατραπεί επιστημονικά και πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται από την ελληνική δικαιοσύνη άμεσα. Το συμφέρον του τέκνου είναι να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του σε επαρκή χρόνο .

«Ενεργοί Μπαμπάδες, για τα δικαιώματα των παιδιών» - www.energoimpampades.gr

Μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις περιοχές που επλήγησαν σφόδρα κατά τη χθεσινή κακοκαιρία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί με τους δημάρχους Βελβεντού Εμμανουήλ Στεργίου και Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη, που χτυπήθηκαν από τα φαινόμενα, και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι δήμοι τους από τη χθεσινή θεομηνία.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 ευρώ για κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.
Πηγή: iefimerida.gr

Η ιστορία της περιοχής, ο πολιτισμός, η μακρόχρονη παράδοση, τα τοπικά έθιμα, η παρουσία ενεργειακών σταθμών και η βιοποικιλότητα της υπαίθρου, σε συνδυασμό με τις θεματικές διαδρομές (Προσκυνηματικές, ενεργειακές, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές), τον πράσινο τουρισμό και τον αγροτουρισμό, μπορούν να αποτελέσουν όπλα στη φαρέτρα του τουρισμού για το Δήμο Κοζάνης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού ανέλαβαν πρωτοβουλία διανομής προωθητικού υλικού, θεματικών φυλλαδίων αλλά και τουριστικών χαρτών σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς και στο Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο. Στόχος της εν λόγω προσπάθειας, η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών.

Βασικός άξονας της εν λόγω δράσης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού και η προβολή του Δήμου Κοζάνης σε μία μεγαλύτερη κοινότητα.

«Κάνουμε μία συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να αναδείξουμε την μοναδικότητα του Δήμου μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες στην περιοχή. Η επόμενη μέρα και η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση πρέπει να μας βρουν προετοιμασμένους. Στο σύντομο χρόνο που μας δίνεται από την πολιτεία, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η σημερινή προσπάθεια εντάσσεται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών με αυτό το σκοπό.» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Κυριακίδης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελπίδα Κουϊμτζίδου ανέφερε πως «Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα αναπτυξιακά «κλειδιά» για την μετάβαση στη μετά τον λιγνίτη εποχή. Εργαζόμαστε συντονισμένα για την ενίσχυση του κλάδου και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης του τουρισμού».

Συνολικά 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν χθες από τον
ΕΟΔΥ, στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 52 εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων
τα 38 στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τρία μετρά η Χαλκιδική και η Πέλλα.
Τέσσερα κρούσματα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη εντοπίστηκαν στον
Έβρο.
Αναλυτικότερα, όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή τους:
11 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου
της χώρας,
7 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
40 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
14 στην Π.Ε. Λάρισας,
Εννέα στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα οκτώ αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης,
Τέσσερα στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη,
Τρία στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
Τρία στην Π.Ε. Κέρκυρας,
Τρία στην Π.Ε. Ηλείας,
Τρία στην Π.Ε. Κορινθίας,
Τρία στην Π.Ε. Πέλλας,
Δύο στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου,
Δύο στην Π.Ε. Αργολίδας,
Δύο στην Π.Ε. Αχαΐας,
Δύο στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
Δύο στην Π.Ε. Καβάλας,
Ένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
Ένα στην Π.Ε. Κιλκίς,
Ένα στην Π.Ε. Κοζάνης,
Ένα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
Ένα στην Π.Ε. Χανίων.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των
εργαζομένων της ΔΕΗ , τη συμβολή – ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη
της χώρας γενικότερα αλλά και σε μία προσπάθεια να αποδώσει μέγιστη τιμή στη μνήμη
των συναδέλφων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ
¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συνδιοργανώνουν, τον
12ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.
Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή,
τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση
για ¨άνοιγμα του θεσμού¨, το Σωματείο αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωση του 12ου κατά
σειρά αγώνα, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση,
ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές
δραστηριότητες.
 
Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της
Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η
πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και
ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών
που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με
εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.
Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί
έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο
υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο
εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους
λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων.
Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά
γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα
καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της
Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στον
οποιοδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί.
 
Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών
– Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.
 
Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:
 Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13/9/2020. Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα  Π.Ε.
Κοζάνης.
 Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών.
 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη.
 Είδος αγώνα: Άσφαλτος.
 Υψόμετρο: 600μ.
 Ώρα 8:00 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨.
 Ώρα 09:30 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης.
 Ώρα 10:00 π.μ επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους.
 Ώρα 10:30 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου.
 Με την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής.
 
 
Τερματισμός – Βραβεύσεις
 

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας
σε ειδικό χώρο που  θα οργανωθεί στο σημείο του πάρκου «Μνήμες Λιγνίτη» και παρουσία
μόνον των απολύτως απαραίτητων ατόμων.
Τόσο στην απόσταση των 10Km όσο και στην απόσταση των 5Km θα βραβευτούν με
κύπελλα και μετάλλια οι 3 πρώτοι που θα τερματίσουν ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.
 
 
Με κύπελλα θα βραβευτούν:
 Οι πρώτοι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης και όλων των ηλικιακών κατηγοριών
των αγωνιστικών δρόμων των 10.000m και 5.000m, σε άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά.
 Οι απονομές στον τερματισμό, περιορίζονται στο ελάχιστο.
 Κατά την απονομή των επάθλων, οι νικητές θα παραλαμβάνουν ΜΟΝΟΙ τους από το
τραπέζι στο οποίο θα υπάρχουν τοποθετημένα, το μετάλλιό τους και το κύπελλο.
 Η τελετή λήξης με την παράθεση δεξίωσης, φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.
 
 
Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
 Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς
υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
 Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).
 Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό
Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο
των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
 Σταθμοί νερού θα υπάρχουν δύο, στα 5 και στα 8 Km. Στον τερματισμό θα υπάρχουν
φρούτα, χυμοί.
 Ασθενοφόρο εξοπλισμένο με απινιδωτή, επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα
(γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό) θα ακολουθεί τους δρομείς, η Εθελοντική Διασωστική
Ομάδα Πτολεμαΐδας με αυτοκίνητο, καθώς και ο Μ.Ο.Π. (Μοτοσικλετιστικός Όμιλος
Πτολ/δας), για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη, μικροπροβλήματα κ.ο.κ.
 Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της
Δημοτικής Αστυνομίας.
 Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1Km.
 Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στις 8:00 π.μ. στο χώρο του τερματισμού (πλατεία
«Μνήμες Λιγνίτη»), για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών κι από κει με λεωφορεία των
διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.
 Αθλητές κάτω των 15 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων
τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ή με την επίδειξη Δελτίου μέλους αθλητικού
συλλόγου.
 Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας συμμετεχόντων αθλητών οι οποίοι θα έρθουν από
απόσταση άνω 300km για το βράδυ του Σαββάτου 7.9.2019, κατόπιν συνεννόησης με την
οργανωτική επιτροπή.
 Δρομείς κάτω των 15 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με επίδειξη δελτίου συλλόγου
που ανήκουν ή έγγραφη δήλωση γονέα.
 
 
Μέτρα – Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας – Ειδικό Πρωτόκολλο
 
Κατά τη φετινή διοργάνωση και λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία
του κορωναϊού, για την προστασία των αγωνιζομένων, διοργανωτών και κοινού ο αγώνας
θα διεξαχθεί με ειδικό Πρωτόκολλο Ασφαλείας το οποίο έχει καταρτισθεί με βάση
τους «Κανόνες Ασφαλούς Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου» του ΣΕΓΑΣ αλλά
και τις βασικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού στο χώρο

εκκίνησης και τερματισμού, διασφάλισης της δυνατότητας ιχνηλάτησες σε περίπτωση
εμφάνισης κρουσμάτων και πάνω από όλα για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
 
Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων στις αλλαγές που θα ισχύσουν και θα
εφαρμοστούν.
 
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα
γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά
παραρτήματα, αλλά και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.spartakos-dei.gr,  ενώ μπορούν
να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλοντας την και με φαξ στο νούμερο
2463021213 και μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι και την Τετάρτη 9-9-2020.
Παρακαλούμε να τηρηθεί η πιο πάνω ημερομηνία, διευκολύνει την καλύτερη οργάνωση
του αγώνα.
 
Σημειώσεις:
1. Οι επιθυμούντες να συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να
αποστείλουν ηλεκτρονικά, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό «Δελτίο
Καταγραφής Αθλούμενου» που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,
σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική
δραστηριότητα. Μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν έχουν την δυνατότητα
ηλεκτρονικής υποβολής, θα μπορούν, την  ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να παραδώσουν
το Δελτίο ιδιοχείρως στα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για την διαδικασία, έτσι ώστε να
είναι δυνατή η συμμετοχή τους στον αγώνα.
2. Κατά την αναμονή τους, εφόσον το επιθυμούν, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να
φορούν προστατευτική μάσκα, την οποία πριν την τοποθέτησή τους στο σημείο εκκίνησης
μπορούν να απορρίψουν στους κάδους που  θα υπάρχουν στο χώρο. Το αυτό ισχύει και
για τους συνοδούς.
3. Οι αγωνιζόμενοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης με τρόπο τέτοιον
που να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5 μ. μεταξύ τους με ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για
τον καθένα τα 2,5μ.
4. Οι ακριβείς θέσεις παραμονής των αγωνιζομένων στα δύο πρώτα blocks, πριν από την
γραμμή εκκίνησης και στην αμέσως επόμενη, θα είναι σημασμένες επί του εδάφους,
δημιουργώντας πέντε σειρές των τεσσάρων ατόμων. Κάθε σειρά θα ξεκινάει με χρονική
απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη, αμέσω μόλις οι δρομείς της σειράς που
προηγείται, έχουν διανύσει απόσταση 6-8μ περίπου.
5. Οι χώροι παραμονής των υπόλοιπων blocks θα είναι σημασμένοι επί του εδάφους
6. Η μετακίνηση στις σημασμένες θέσεις των blocks εκκίνησης θα γίνεται σταδιακά.
7. Η εκκίνηση του κάθε block θα γίνεται με χρονική απόσταση δύο λεπτών τουλάχιστον.
8. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν επιτρέπεται η μετακίνηση και αλλαγή θέσης ή block.
9. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, συστήνεται η δρομείς να κρατούν όσο το δυνατόν
μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους (1.50μ και πάνω).
10. Το σύνολο του προσωπικού και των εθελοντών που θα απασχοληθούν την ημέρα του
αγώνα, θα ακολουθήσει ΠΛΗΡΩΣ το περιεχόμενο του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου
αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.
11. ΟΛΟΙ θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα μίας χρήσης και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια
της απασχόλησής τους στη διοργάνωση, Η μάσκα και τα γάντια θα αλλάζονται τακτικά,
σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ
2020.

 
 
Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Ντάμπης Βασίλειος 6946774444
Μανώλας Γεώργιος 6981220027
Ιωσηφίδης Δημήτρης 6948833989
Περπεριδης Κων/νος 6974743686
Παπαδόπουλος Βασίλειος 6976394700
Παναγιωτίδης Αναστάσιος 6932439386
Διαμαντής Αναστάσιος 6947444107
Καλαιτζόπουλος Αποστόλης 6972870879
Πουτογλίδης Κων/νος 6976007424
Βαρδανίκας Νικόλαος 6985746067
Αγγελίδης Νικόλαος 6955066177
Σπανοδημητρίου Ιωάννης 6977744228
Μιχαηλίδης Ιωάννης 6951911490

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 9 παραβάσεις στη Δυτική
Μακεδονία, για τη μη εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης
μάσκας σε κλειστούς χώρους
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 9 παραβάσεις στη Δυτική
Μακεδονία, για τη μη εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης
μάσκας σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο
ενημέρωσης κ. Στούκη της ΓΕ.ΠΑ.Δ Δυτικής Μακεδονίας που μίλησε
στο West.
Αναλυτικά οι παραβάσεις σημειώθηκαν: 7 στην Π.Ε. Γρεβενών, 1 στην
Π.Ε. Καστοριάς, 1 στην Π.Ε. Κοζάνης και καμία παράβαση στη
Φλώρινα.
“Καθημερινά πραγματοποιούμαι ελέγχους σε καφετέριες, επιχείρησες,
ΜΜΕ. Στις 9 παραβάσεις επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150
Ευρω. Οι έλεγχοι γίνονται ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες. Η επιβολή
των προστίμων δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, άλλα προστατευτικό”,
είπε μεταξύ άλλων., ο κ. Στούκης.


Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 64 ετών, o Δημήτρης Λιακάκος, Διευθυντής της
Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας. Με αφορμή το θάνατό του ο
Δήμαρχος Εορδαίας, Π. Πλακεντάς, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο
facebook: “Καλό ταξίδι. Εκ μέρους όλων στο Δήμο Εορδαίας σε ευχαριστώ
για την προσφορά σου στον τόπο μας.”
Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης για τον αιφνίδιο θάνατο
του Δημήτρη Λιακάκου
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε σήμερα από κοντά μας ο
Δημήτρης Λιακάκος. Ο Δημήτρης αφήνει δυνατό το αποτύπωμά με σημαντική
προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα. Χαρισματική προσωπικότητα με πολιτική
και κοινωνική παρουσία στο χώρο της Αριστεράς και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
και προσφορά για το πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας.
Καλό ταξίδι Δημήτρη. Η πορεία σου, η στάση ζωής σου, το χαμόγελό σου και
η ανοιχτόκαρδη διάθεσή σου θα μας συντροφεύουν.
Τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην
οικογένειά του.
Η Παρέμβαση για τον Δημήτρη Λιακάκο

Ο Δημήτρης Λιακάκος, κοινωνιολόγος στις σπουδές κι από τα πιο σπινθιροβόλα πνεύματα
του τόπου μας, ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης στις πνευματικές μας δραστηριότητες,
δεν είναι πια μαζί μας. Με βαθύτατη παιδεία και μόρφωση εν γένει, ξεχώριζε για την
εμβρίθεια και το βάθος της πολύπτυχης σκέψης του. Συνεργάστηκε πολλές φορές με την
Παρέμβαση στις δράσεις της και στα γεγονότα πολιτισμού και γραμμάτων που
δημιουργούσε. Στο 4ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας της Κοζάνης, πριν 10 μέρες, ήταν εισηγητής
κι ήταν εκεί ο τελευταίος δημόσιος λόγος του, που πάντα ξεχώριζε. Μας αφήνει με
αισθήματα του άδειου και του αναντικατάστατου, και με μια λύπη από μετάξι, γιατί πέρασε
τόσο γρήγορα ο καιρός του… Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ένα ακόμη σύγχρονο χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB παρέλαβε ο Δήμος Γρεβενών, το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, το οποίο από σήμερα ενισχύει και ανανεώνει τον ήδη υπάρχοντα στόλο των οχημάτων του Δημοτικού Αμαξοστασίου. Το νέο μηχάνημα έργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, είναι φορτωτής και εκσκαφέας ταυτόχρονα ενώ η αγορά του χρηματοδοτήθηκε εξ’ολοκλήρου μέσα από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος. Κατά τη διάρκεια της παραλαβής το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Πρασίνου κ.Νίκος Τσικούρας καθώς και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής παραλαβής του μηχανήματος.

«Με τη σημερινή παραλαβή του χωματουργικού αυτού μηχανήματος τελευταίας γενιάς, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών που ξεκίνησε από την προηγούμενη μας θητεία και έφερε τελικά πολλά θετικά αποτελέσματα καθώς ο στόλος μας έχει εξοπλιστεί και ανανεωθεί σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό μέσω του Προγράμματος ΦιλόΔημος», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ.Δασταμάνης, προσθέτοντας τα εξής: «Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, πετυχαίνοντας έτσι να προμηθευτούμε τα τελευταία χρόνια νέα οχήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με χωματουργικές εργασίες αλλά επίσης με τον αποχιονισμό και την αποψίλωση».

O Δήμαρχος Γρεβενών επισήμανε ακόμη ότι η ανανέωση σε μηχανήματα έργου δεν σταματάει εδώ καθώς θα συνεχιστεί μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα το πρόσφατο “πράσινο φως” που έδωσε η Διαχειριστική Αρχή για την προμήθεια δυο καινούργιων απορριμματοφόρων με χρήματα του ΕΣΠΑ.

«Όλες αυτές οι ενέργειες και οι δράσεις που είτε ολοκληρώθηκαν είτε δρομολογούνται, θα συμβάλλουν όχι μόνο στην αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας αλλά και στην μείωση του κόστους για τον Δήμο καθώς όσο πιο σύγχρονος είναι ο στόλος μας τόσο λιγότερα τα έξοδα σε καύσιμα, επισκευές και συντηρήσεις», είπε στο τέλος ο κ.Δασταμάνης, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην μέχρι τώρα προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Συνελήφθησαν χθες (06-08-2020) το βράδυ σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο ημεδαποί, ένας 32χρονος και μία 23χρονη, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των ανωτέρω σε περιοχή της Φλώρινας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και καλλιεργούσαν -5- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 85 έως 115 εκατοστά. Το προαναφερόμενο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, όπως και τα δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν.

Επιπρόσθετα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -333- γραμμάρια φύλλων κάνναβης,

  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

  • -15- σπόροι κάνναβης,

  • -1- τμήμα δισκίου χαπιού, το οποίο εμπίπτει στη νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών,

  • -1- ζυγαριά ακριβείας,

  • -1- τρίφτης,

  • -1- σιδερογροθιά και

  • -1- συσκευασία 50 λίτρων με φυτόχωμα.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Σελίδα 1 από 618
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ