Σύσκεψη στις 23 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ενάντια στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων

By Ιανουαρίου 08, 2020

Σύσκεψη την Πέμπτη 23 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας διοργανώνουν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. ΚοζάνηςΙδιωτικών Υπαλλήλων Ν. ΚοζάνηςΕμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας – ΣΕΥΠΕΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ Παράρτημα Πτολεμαΐδας και Παράρτημα Κοζάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης.

Απευθύνουν κάλεσμα αγώνα προς τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους συλλόγους της νεολαίας, Προς κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχου, νέο και νέα.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και αυταπάτες. Τίποτα το δίκαιο δεν θα έχει η απολιγνιτοποίηση για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ γίνεται για να βγάλουν δισ. ευρώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι στις ΑΠΕ και το Φυσικό Αέριο. Για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής θα είναι μια κόλαση. Δεν είναι ευκαιρία όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Χρόνια τώρα ο λαός της περιοχής μας βιώνει τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κανένα σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο δεν μπορεί να αμβλύνει τις συνέπειες ή να αναπληρώσει τις συνέπειες για το λαό της περιοχής μας που θα είναι:

• Δραματική αύξηση της ανεργίας. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από το μόνιμο προσωπικό στη ΔΕΗ ΑΕ, από τα 8μηνα – τα 2μηνα και τις εργολαβίες, από άλλους κλάδους της παραγωγής που βρίσκονταν γύρω από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

• Θα οξυνθεί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και η εντατικοποίηση της εργασίας, θα χειροτερέψουν οι όροι εργασίας (κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ, διάλυση των ΣΣΕ, μειώσεις μισθών κ.ά.)

• Αύξηση του κόστους ζωής. Ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που μόνο την τελευταία 15ετία αυξήθηκε 150%, ανατιμήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αν και εφόσον διασφαλιστεί η λειτουργία της.

• Καταστροφή του περιβάλλοντος. Ελλιπής αποκατάσταση των ορυχείων, σχεδιαζόμενη καύση απορριμμάτων κ.ο.κ.

Διεκδικούμε:

• Κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

• Αντικατάσταση των παλιών θερμικών μονάδων με σύγχρονους λιγνιτικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό απόδοσης και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων σε λειτουργία σταθμών.

• Όχι στις απολύσεις. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.

• Ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων, καμία επιστροφή χρημάτων από τις αποζημιώσεις. Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ