Μαθητές του Γαλλικού σχολείου Lycee A. Briand επισκέφθηκαν τον Δήμο Εορδαίας. Παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης «Άξιον Εστί» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείου Πτολεμαΐδας

Τον Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα μαθητές σχολείου από την Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα μαθητές του σχολείου Lycee ABriand, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου και τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Ρούλα Σεβαστού. Το σχολείο φιλοξενείται από το Γυμνάσιο Ανατολικού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e Twinning και της αδερφοποίησης των δύο σχολείων.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα ανάλογων προγραμμάτων, ενώ συνεχάρη το Γυμνάσιο Ανατολικού το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βραβευθεί, αφού παρουσίασε το καλύτερο έργο του προγράμματος e Twinning στη γαλλική γλώσσα.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έδωσε βιβλία με την ιστορία της Εορδαίας στους καθηγητές του σχολείου Lycee ABriand, οι οποίοι με την σειρά τους χάρισαν συμβολικά τοπικά προϊόντα της περιοχής της Γαλλίας όπου βρίσκεται το σχολείο.

Αργότερα το απόγευμα ο Παναγιώτης Πλακεντάς εγκαινίασε, μαζί με την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας Αναστασία Πράπα, την έκθεση «Άξιον Εστί» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.

Κατόπιν παρουσία Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων διαφόρων φορέων, αντιπροσωπείας του σχολείου Lycee ABriand και πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος Εορδαίας περιηγήθηκε στα εκθέματα τα οποία αφορούν δύο θεματικές ενότητες:

Την περιοχή της Μακεδονίας την εποχή του Μακεδονικού αγώνα και την Εορδαία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ