ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Επέκταση της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΔΙΑ

Με την Απόφαση υπ`αρίθμ. 7727/20-08-2019 της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΑ και ΕΚΤ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ I,II,III,IV ΚΑΙ V ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ».

Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ , στον άξονα προτεραιότητας "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΧΑΜΗΛΩΝ, ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020».

Με προϋπολογισμό 4.970.728 ευρώ το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 4.109.439 ευρώ και ιδία συμμετοχή της ΔΕΤΗΠ 861.289 ευρώ.

Στη συνέχεια της παραπάνω απόφασης ένταξης υποβάλλεται από την Δ.Ε.ΤΗ.Π. ο φάκελος για την έγκριση δημοπράτησης από την αρμόδια αρχή του προγράμματος, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί.

Ο Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ Ζαμανίδης Σάββας δήλωσε σχετικά:

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Εργατικών Κατοικιών και νέας Καρδιάς, μετά από πολυετείς προσπάθειες προετοιμάζουμε την κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου έργου της Τηλεθέρμανσης, με πολύ ευνοϊκή χρηματοδότηση και επιβεβαιώνουμε ότι η Τηλεθέρμανση συνεχίζει να αποτελεί για τον Δήμο μας προτεραιότητα , ως φορέας μεγάλων επενδύσεων και υψηλών επιδόσεων, προς όφελος των κατοίκων».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ