Πύργοι Εορδαίας: Μεγάλες καταστροφές από βροχοπτώσεις

Μεγάλη καταστροφή στο αγροτικό οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας των Πύργων Εορδαίας και μικρότερες ζημιές στην παραγωγή των μήλων, προκάλεσαν οι χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις αλλά και η χαλαζόπτωση που υπήρξε στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργων Εορδαίας Δημήτρης Σαμπακίδης , ανέφερε ότι έχει καταστραφεί το 80% περίπου του αγροτικού οδικού δικτύου του οικισμού, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν σε μικρό βαθμό και την παραγωγή των μήλων.

Ο κ. Σαμπακίδης τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή , τα οποία ζητούνται τα τελευταία 25 χρόνια. Οι Πύργοι Εορδαίας, μαζί με το Μεσόβουνο αποτελούν το Κέντρο παραγωγής των μήλων και όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας «φέτος μόνο, αναμένεται η παραγωγή στους Πύργους να φθάσει τα 40 εκατομμύρια μήλα». Μέσω της ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ. Σαμπακίδης ζήτησε ως μία πρόχειρη λύση, για να διευκολυνθεί η κίνηση των μηχανημάτων ώστε να γίνουν οι αγροτικές εργασίες της εποχής, «να παρασχεθούν δύο γκρέιντερ από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας, στο αγροτικό δίκτυο που έχει υποστεί πολύ μεγάλη καταστροφή» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 27 Αυγούστου από τις 6 το πρωί και ήδη οι παραγωγοί διενεργούν αυτοψίες στα κτήματα τους, για να έχουν μία πρώτη εικόνα της καταστροφής και εάν απαιτηθεί να προχωρήσουν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ