Πτολεμαϊδα: Πρωτοβουλίες του Σωματείου Εργαζομένων, για την Τηλεθέρμανση

Την παράταση λειτουργίας της 3ης και 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς , για όσες ώρες χρειασθεί  έως την λειτουργία της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V», ζητούν οι εργαζόμενοι της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας , εκφράζοντας την αγωνία τους σχετικά με τον κίνδυνο τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης,  στους 40.000 κατοίκους της Πτολεμαϊδας.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας  Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, τόνισε ότι  «με τις  17500 ώρες  που ισχύουν για τον ΑΗΣ Καρδιάς ο οποίος  τροφοδοτεί την Τηλεθέρμανση, ο χρόνος λειτουργίας της φθάνει έως τον Δεκέμβριο του 2019 στην 4η μονάδα, αλλά ακόμη και με το ενδεχόμενο των 32.000 ωρών που δεν έχει εγκριθεί, η τροφοδοσία θα έφθανε μέχρι και το Νοέμβριο του 2021, όπου και πάλι θα υπάρχει κίνδυνος τροφοδοσίας του συστήματος, αφού δεν αναμένεται μέχρι τότε να λειτουργεί η νέα μονάδα  «Πτολεμαΐδα V».

Το  Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π,   έχει αποστείλει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει  ξεκινήσει σειρά επαφών με τοπικές αρχές και φορείς  και ήδη συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε  Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ενώ  όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης,  θα συναντηθεί μετά τις 25 Αυγούστου με τους Κυβερνητικούς Βουλευτές της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης την έγκριση των απαιτούμενων πιστώσεων για την κατασκευή του έργου σύνδεσης με την νέα μονάδα, κάτι που προϋποθέτει  την άμεση εκπόνηση σχετικής μελέτης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες,   έχουν ξεκινήσει σχετικές ενέργειες από την πλευρά της ΑΝ.ΚΟ Α.Ε.

Πηγή

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ