Πτολεμαΐδα: Παρουσίαση του βιβλίου «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη»

ο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Ν. Ακριτόπουλου «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη», παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 16/6  στην Πτολεμαΐδα, στο ξενοδοχείο Παντελίδης, στο πλαίσιο της 10ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δ. Μακεδονίας. Για το βιβλίο  μίλησε ο εκπαιδευτικός Θέμης Απατσίδης, ο εκδότης Ιωάννης Τσαχουρίδης καθώς κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Το βιβλίο του κυρίου Αλέξανδρου Ακριτόπουλου με τίτλο «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη» είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχογράφημα της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Ο συγγραφέας εμβαθύνει στους ανθρώπινους χαρακτήρες ακολουθώντας τα ταραγμένα γεγονότα που συνέθεσαν της ιστορία του τόπου μας και ειδικότερα μιας συγκεκριμένης περιοχής της Μακεδονίας.
Οι αυτόνομες ιστορίες επιτρέπουν στον αναγνώστη να ταξιδέψει στο χθες και να βιώσει ως αυτόπτης μάρτυρας πρόσωπα και καταστάσεις που σημάδεψαν τη χώρα μας.
Με γλώσσα καθάρια και με ενδιαφέρουσα μεστή γραφή ο συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία του με κεντρικό εύρημα τον γυναικωνίτη ενός ναού. Μέσα από χρονικές αναδρομές συνθέτει το παζλ της πατρίδας που πικράθηκε, πόνεσε… μικρασιατική καταστροφή, κατοχή, εμφύλιος…
Aλέξανδρος Ακριτόπουλος
Γεννήθηκε το 1954 στη Σκοπιά Σερρών. Νεοελληνιστής φιλόλογος, πανεπιστημιακός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., όπου εκπόνησε (1992) διδακτορική διατριβή. Δίδαξε στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. (1998-2000). Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ