Καλλιόπη Βέττα: Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ     Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό των αγροτών της ΠΕ Κοζάνης από την κυβέρνηση σχετικά με την απόδοση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε:

“Είναι προφανές ότι έχουν εκλείψει πλέον οι δικαιολογίες για το γεγονός ότι οι αγρότες παραμένουν ακόμα απλήρωτοι για αποζημιώσεις του 2021 ενώ ταυτόχρονα εξαναγκάζονται σε νέα υπέρογκα έξοδα λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Δυστυχώς, παρά τις εντεινόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, συναντήσεις και ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί εκ μέρους μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων, συνεχίζεται από την κυβέρνηση τόσο ο εμπαιγμός των αγροτών που ακόμα τις περιμένουν όσο και η απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον αρμόδιο Υπουργό αφού δεν καταδέχεται να απαντήσει καν στις σχετικές ερωτήσεις.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ερώτησή μου (7/2/2022) που αφορούσε τις αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021 παρέμεινε αναπάντητη ενώ πρόσφατα οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας καταθέσαμε από κοινού και νέα ερώτηση (21/3/2022) σχετικά με την απόδοση των αποζημιώσεων προς τους αγρότες που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το έτος 2021. Σε αυτήν σημειώνουμε ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αγροτών και μάλιστα σε μία περίοδο με τεράστιο ενεργειακό κόστος και γενικότερη ακρίβεια υλικών για την αγροτική παραγωγή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση, ενώ επισημαίνουμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.”

Exit mobile version