Η Τρίτη γνώμη: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε (Σόλων)

Η Τρίτη γνώμη: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε (Σόλων)

Και στις τρεις κατηγορίες η ένταση κλιμακώθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτές τις τελευταίες ημέρες.

Σενάριο για ταινία είναι αυτό που ζούμε φέτος στη Γ` Εθνική. Φοβερές ανατροπές την τελευταία αγωνιστική, ενστάσεις, επιτροπές που θα κρίνουν οριστικά τον πρωταθλητή, δηλώσεις, φιέστες, όλα τα είχε το απίθανο σενάριο. Μοιάζει με επιστημονική φαντασία η κατάκτηση της πρώτης θέσης από το Φ.Σ. Κοζάνη αν το προφήτευε κανείς μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Τότε το θέμα ήταν αν η ομάδα μπορεί να σωθεί. Ακολούθησε ένα απίθανο ντεμαράζ διαρκείας με ένα αναπάντεχο τελικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, υπάρχει δρόμος για να τελειώσει η σεζόν. Πρώτα να λήξουν οι εκκρεμότητες με τις ενστάσεις. Έχουν συμβεί τόσα εξωφρενικά στο παρελθόν από αποφάσεις επιτροπών, που βεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει για τίποτα. Στη συνέχεια υπάρχουν μπαράζ και οι αντίπαλοι είναι πρωταθλητές ομίλων. Δηλαδή ομάδες με πολύ σοβαρή δυναμική. Και, ενόψει του Πάσχα, ξέρουμε ότι η απόσταση από τα Ωσαννά στα Σταύρωσον είναι λίγες ημέρες απόσταση. Θέλει, λοιπόν, πίστη και υπομονή μέχρι να κλείσει ο φετινός κύκλος.

Στην ΑΕΠ το στίγμα δίνουν, συνήθως, οι ανακοινώσεις της διοίκησης. Ο τόνος ήταν αυτή τη φορά θετικός, υπήρξε επιδοκιμασία για την προσπάθεια. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η δικαίωση προϋποθέτει επιμονή στο πλάνο που έχει τεθεί. Παρά τις γενικότερες δυσκολίες, υπάρχει μια αίσθηση ότι το τοπικό ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Το διαφορετικό μοντέλο που εκπροσωπεί η ΑΕΠ θα ήταν απώλεια αν εγκαταλειφθεί.

Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας άντεξε μέχρι τα Χριστούγεννα. Τώρα καλείται να διεκδικήσει ξανά κάτι σημαντικό έχοντας ως πρόσθετη δυσκολία την επάνοδο του Πυρσού στο προσκήνιο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες νέες ισορροπίες θα υπάρξουν στο ποδόσφαιρο των Γρεβενών.

Στο Α` τοπικό το μεγάλο ντέρμπυ της Εορδαίας άλλαξε το ποια ομάδα θεωρείται φαβορί για την πρωτιά. Ο Μακεδονικός Φούφα κεφαλαιοποίησε τη δουλειά που γίνεται από πέρυσι και έχει τώρα τον πρώτο λόγο. Δεν εξαρτάται από αποτελέσματα άλλων ομάδων, αρκεί να κερδίσει τα δικά του παιχνίδια. Η καλή αγωνιστική εικόνα και οι νίκες συμβαίνουν υπό την καθοδήγηση του Κατακαλίδη. Ο οποίος έκανε παπάδες και στη θητεία του στην ΑΕΠ. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια εντυπωσίασε το διπλό του Βελβεντού. Η ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά έστω και αν μάλλον δεν προλαβαίνει για να κάνει μεγάλες υπερβάσεις.

Στο Β` τοπικό όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και δεν υπάρχει ομάδα που θα χάσει πριν μπει στο γήπεδο. Οι δύο νεανικές ομάδες έχουν ως μειονέκτημα ότι δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, κάτι που αφαιρεί κάποια κίνητρα. Οδυνηρή η εντός έδρας ήττα για την Κοζάνη 2004, πρώτο φαβορί στην αρχή του πρωταθλήματος. Πλέον δεν έχει περιθώρια για νέα στραβοτιμονιά και το αμέσως επόμενο παιχνίδι θα είναι καθοριστικό. Κυριακή κοντή γιορτή.

Για το τέλος ένα βιντεοκλιπ αφιερωμένο στα λάθη. Που γίνονται και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως καλά ξέρουμε όλοι.

 

exothesmikos@gmail.com

Exit mobile version