Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,2%, ωστόσο σε σχέση με τον Δεκέμβριο φαίνεται να χάνει περίπου 9 μονάδες.
«Δεύτερο κόμμα» οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 16,2% ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (11,7%), η Ελληνική Λύση (8,8%) το ΚΚΕ (8,7%) και ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,3%.
Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.
Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Στέφανου Κασσελάκη και το Νίκου Ανδρουλάκη για τον ποιον θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες ψηφίζουν τον «Κανέναν», γεγονός που υπογραμμίζει τη γενικευμένη αμφισβήτηση προς την πολιτική ηγεσία.
Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης αφού μόλις το 19% εκφράζεται θετικά.
Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).
Την ακρίβεια (29,1) αναδεικνύουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα οι πολίτες της χώρας, ενώ οι τιμές της ενέργειας (17%) και το ύψος των μισθών και των εισοδημάτων (16,4) καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία για το κόστος ζωής.
Το δημογραφικό (11,2%), η κλιματική κρίση (11,1%) και τα εθνικά θέματα (6,5%) περιλαμβάνονται στην λίστα με τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους πολίτες.
Στην ερώτηση ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, απαντήσεις η πληρωμή λογαριασμών (23,6%) οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση έκτακτης ιατρικής ανάγκης (19,15%) και στην αγορά τροφίμων (17,5%).
Τέλος, έντονη είναι η δυσαρέσκεια και η απαισιοδοξία στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία της χώρας. Το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 25% που θεωρεί ότι η πορεία της είναι σωστή.