Tharos

Tharos

Η ΚΟΖΑΝΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 27χρονο μέσο Δημήτρη Ναθαναηλίδη.

Δημήτρη σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν και καλή επιτυχία!

Ο Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας και με την αμυντικό Πετρογιάννη Άννα

H ανακοίνωση της ομάδας

Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας της και με την αμυντικό Πετρογιάννη Άννα!

Το ρόστερ αριθμεί πλέον 22 αθλήτριες!

Την ώρα που η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει θολή, καθώς δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναδιάρθρωση που είναι απαραίτητη, η ΕΠΟ προχωρά στον σχεδιασμό του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, του οποίου έχει και την απόλυτη ευθύνη.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής γνωρίζουν πάνω κάτω τα δεδομένα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη. Η επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Σε αυτή θα αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής, οι ηλικιακοί περιορισμοί σε παίκτες, αλλά και το πόσοι ξένοι επιτρέπονται, αλλά και το κόστος του παραβόλου. Οι ομάδες έχουν ζητήσει να μειωθεί το παράβολο, αλλά και κάποια άλλα κόστη, καθώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα, μετά και από την πανδημία του κορονοϊού, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό που δεν θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι ο αριθμός των ομίλων καθώς και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει σαφής ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την αναδιάρθρωση.

πηγή: onsport

 

Νέα επιδρομή αρκούδας στο Χρώμιο μετά από αυτή του Αυγούστου του 2019 όπου τότε κατασπάραξε 5 πρόβατα, ενώ έχει προκαλέσει ζημιές (σε στέγες) σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Τώρα, ένα χρόνο περίπου μετά και συγκεκριμένα

το βράδυ της Δευτέρας θύμα αρκούδας είναι 2 αρνιά (παραγωγής, 7 μηνών). Οι ανησυχίες των κτηνοτρόφων και όχι μόνο του χωριού είναι έντονες, καθώς κάτοικος είδε την αρκούδα με δυο αρκουδάκια... Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό το κακό μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Κουμπούρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: “όταν μια αρκούδα έχει μικρά, γίνεται περισσότερο επιθετική και επικίνδυνη. Μπορεί δηλαδή προκειμένου να φυλάξει τα μικρά της να επιτεθεί σε άνθρωπο. Η απόσταση από το μαντρί που συνέβη το γεγονός είναι μόλις ένα χιλιόμετρο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ κοντά στο χωριό”.

Θανάσης Τέγος

Εγγονός του πρώτου επαγγελματία μαραγκού του χωριού του, μυημένος και ο ίδιος στην τέχνη του ξύλου και στις ανάγκες που έχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ένα μηχάνημα κατεργασίας ξύλου για παραγωγή χρηστικών αντικειμένων…

…και μέσω αυτού δημιούργησε μια ξύλινη πινακίδα για καφετέρια, μία ξύλινη κουτάλα ακόμη και ξύλινο ανάγλυφο της Μόνα Λίζα που αποτέλεσε μία πραγματική πρόκληση.

Ο λόγος για τον επί πτυχίω φοιτητή του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιο Παπαγεωργίου, ο οποίος υπό την επίβλεψη των διδασκόντων του τμήματος Σωτήρη Καραστεργίου τεχνολόγου και Θάνου Μακρή σχεδιαστή παρουσίασε μία εξαιρετική πτυχιακή εργασία.

Πρόκειται για την καινοτόμα πτυχιακή «Σχεδιασμός και κατασκευή μηχανήματος ταχείας προτυποποίησης χαμηλού κόστους». Ουσιαστικά, ο φοιτητής μόνος του «έφτιαξε» ένα μηχάνημα μηχανικής κατεργασίας ξύλου για παραγωγή χρηστικών αντικειμένων, από διάφορα είδη μασίφ ξυλείας ή επικολλητών.

Η εργασία παρουσίασε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μηχανήματος χαμηλού κόστους, για την παραγωγή ξύλινων μικροαντικειμένων, χωρίς να διαφέρουν από τα υψηλού κόστους που προορίζονται κυρίως για επαγγελματική χρήση. «Αρχικά, η εργασία κάνει μία εισαγωγή για τις εργαλειομηχανές αλλά και την μέθοδο κατασκευής τους. Στη συνέχεια, δίνονται ιστορικά στοιχεία για το πώς ξεκίνησε και έφτασε στην τωρινή κατάσταση ο τρόπος λειτουργίας του μηχανήματος. Ακολουθεί ο σκοπός εργασίας δηλ. για ποιους λόγους έχει γίνει η εργασία αυτή. Τελευταίο θεωρητικό κομμάτι της εργασίας είναι η ανάπτυξη της ιδέας που εμπεριέχει την έρευνα αγοράς, ένα αναπόσπαστο κομμάτι σε τέτοιου είδους εργασίες, αλλά και ένας τρόπος επίλυσης πολλών προβληματισμών. Επίσης, έχει γίνει η παρουσίαση των κομματιών που είναι απαραίτητα για την κατασκευή, καθώς και των σκίτσων για την κατάληξη του τελικού σχεδίου. Επόμενο στάδιο η μοντελοποίησή του από εξειδικευμένο πρόγραμμα, κατάλληλο για τρισδιάστατα σχέδια. Πολλά από τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για το «χτίσιμο» του μηχανήματος, είτε υπάρχουν στο εμπόριο, είτε δόθηκαν τα σχέδιά τους να κοπούν σε λέιζερ και να διαμορφωθούν όπου έπρεπε», περιγράφει ο επιβλέπων Σωτήρης Καραστεργίου.

Οδηγός… Do It Yourself για επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν κόστος

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπαγεωργίου «πολλές μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη απόκτησης ενός μηχανήματος CNC, αλλά το κόστος μιας τέτοιας αγοράς πολλές φορές είναι δυσβάστακτο. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, που μαστίζει τη χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία μιας τέτοιας επένδυσης, καθώς και την προοπτική επέκτασή τους. Εξ αιτίας, λοιπόν, αυτής της κρίσης πολλά άτομα διαφεύγουν σε λύσεις που θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και να μειώσουν το κόστος για την επίτευξη του αρχικού τους σκοπού. Μία από αυτές τις λύσεις, που είναι και η πιο συχνή τα τελευταία χρόνια σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, είναι να φτιάχνει ο καθένας το δικό του μέσο για την ολοκλήρωση της ιδέας του. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται DIY = Do It Yourself, με την ελληνική ονομασία «Φτιάξε το μόνος σου». Ενας καλός οδηγός για την σωστή καθοδήγηση πλέον, είναι η πλατφόρμα Youtube. Ο καθένας μπορεί να δει διάφορα βίντεο σχετικά με τέτοιες κατασκευές, απλώς κάνοντας αναζήτηση τα τρία αυτά γράμματα (DIY). Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες και άλλες σελίδες που χρησιμοποιούν χομπίστες για τις δικές τους κατασκευές».

Μέσω της εργασίας του ο κ. Παπαγεωργίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr και της Ελένης Χάνου, δημιούργησε ταυτόχρονα έναν οδηγό «Do It Yoursfelf» για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός πρωτότυπου μηχανήματος CNC σε μικρή κλίμακα για την παραγωγή μικρών αντικειμένων, και εν συνεχεία στην κατασκευή ενός μεγαλύτερης κλίμακας αναλόγως των απαιτήσεων.

«Σκοπός της εργασίας είναι η σωστή μέθοδος καθοδήγησης για την κατασκευή ενός χαμηλού κόστους μηχανήματος που προορίζεται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη ένα τέτοιου είδους μηχάνημα και δεν δύνανται να αγοράσουν ένα τόσο ακριβό μηχάνημα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι αυτές που ασχολούνται με μικροαντικείμενα μόδας, όπως για παράδειγμα γυαλιά, παπιγιόν, μανικετόκουμπα, κοσμήματα και άλλα, αλλά ακόμα και κάθε μορφής τέχνης με διάφορα σκαλιστά – ανάγλυφα έργα τέχνης, αναμνηστικά, μινιατούρες. Επίσης, ενδείκνυνται για χομπίστες οικιακής χρήσης, που θα παράγει κομμάτια υψηλής ακρίβειας στη λεπτομέρεια», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Αφιερωμένο στον παππού του

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου αφιερώνει την πτυχιακή του εργασία στη μνήμη του παππού του, Παπά Αθανάσιου, που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, σε ηλικία 89 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβαδερό Κοζάνης και απέκτησε τρία παιδιά. Όντας αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με την τέχνη του ξύλου από πολύ μικρός και έγινε ο πρώτος επαγγελματίας «μαραγκός» του χωριού. «Η οικογενειακή μου επιχείρηση οφείλει την έναρξή της σε αυτόν, καθώς ο ίδιος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον πατέρα μου και τον θείο μου, οι οποίοι βελτίωσαν και εξέλιξαν την εργασία του. Στην πορεία, μύησε και εμένα στην εξοικείωση της τεχνικής του ξύλου, όπου πατώντας πάνω στην παράδοση αυτή θέλησα να εντάξω τις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη», αναφέρει ο συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Ξύλινη Μόνα Λίζα

Με την ολοκλήρωση του μηχανήματός του και προκειμένου να το δοκιμάσει για την αξιοπιστία του πριν διαθέσει την τεχνογνωσία σε επαγγελματίες της τέχνης του ξύλου, ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου αποφάσισε να κάνει τέσσερα πειράματα.

Το πρώτο αφορούσε στην κατασκευή μίας ξύλινης πινακίδας η οποία κοσμεί και προσδιορίζει τον εξωτερικό χώρο καφετέριας. Το δεύτερο ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευής μιας ξύλινης κουτάλας και το τρίτο ένα λογότυπο με την τεχνική «Engrave».

Πραγματική πρόκληση όμως για τον ίδιο και το πείραμα που έκρινε την καταλληλότητα του μηχανήματα για να ανταγωνιστεί τα επαγγελματικά ήταν η ανάγλυφη αποτύπωση σε ξύλο της Μόνα Λίζα.

«Η Μόνα Λίζα» είναι ένα από τα αγαπημένα μου έργα τέχνης και προσωπική επιλογή- πρόκληση για το μηχάνημα», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος χρειάστηκε 14 ώρες για την ξύλινη αποτύπωση της προσωπογραφίας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

 

 

Η Ο.Ε. Μαρμαρα Κοζάνης-Παπαθυμιόπουλος είναι μια δυναμική επιχείρηση μαρμάρου που ιδρύθηκε το 1979, δημιουργώντας μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα σε χώρο 10.000 τ.μ. (από τα οποία πλέον των 2.000 τ.μ. στεγασμένα) στο 12ο χλμ Σερβίων – Τρανοβάλτου, έχοντας ως βάση το αναγνωρισμένο μάρμαρο Τρανοβάλτου με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται με την εξόρυξη μαρμάρου με δυο λατομεία στο Τρανόβαλτο και ένα στον Ροδίτη Κοζάνης.

Είναι μια εξωστρεφής επιχείρηση που συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις και προωθεί με απόλυτη επιτυχία το μάρμαρο Κοζάνης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πέραν του γενικότερου αντικειμένου (δάπεδα, σκάλες, διάφορες μαρμάρινες κατασκευές κλπ), η εταιρεία έχει αποκτήσει εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στη Βυζαντινή αρχιτεκτονική, κατασκευάζοντας χειροποίητα βυζαντινά δάπεδα, ψηφιδωτά, κολώνες, κιονόκρανα, τέμπλα, μαρμάρινα θωράκια, επιγραφές κ.α., που διακοσμούν περισσότερους από 200 ιερούς ναούς και μοναστήρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

Αυτές τις μέρες, αναφέρει το mikrovalto.gr, ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας, η κατασκευή μαρμάρινου διακοσμημένου δαπέδου που προορίζεται για το μεγαλεπήβολο έργο της ανέγερσης του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία της Κύπρου. Αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση του μαρμάρινου δαπέδου του ναού επιφάνειας πλέον των 800 τ.μ., από τα οποία τα 250 τ.μ. είναι μαρμάρινες καλλιτεχνικές συνθέσεις!

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο χώρο κατασκευής και σας μεταφέρουμε φωτογραφίες από τις -υπό ολοκλήρωση- εκπληκτικές συνθέσεις του έργου…

 

 

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του επιθετικού Ηλία Δούμα  θα απολαμβάνει για ακόμη μία χρονιά η Κοζάνη

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην Κοζάνη  καθώς συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του Αλέξη Αδαμίδη  για να προσφέρει στην Κοζάνη  και την ερχόμενη χρονιά στη  Γ ' εθνική κατηγορία

Την περασμένη σεζόν αποτέλεσε βασικό στέλεχος  και πρώτος σκόρερ στην εξαιρετική πορεία της  Κοζάνης  και έτσι αναμένεται να συνεχίσει!

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας

Η ΚΟΖΑΝΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της για μια ακόμη χρονιά με τον έμπειρο επιθετικό, πρώτο σκόρερ και αρχηγό της ομάδας μας Ηλία Δούμα. Ηλία σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν και καλή επιτυχία!

Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά οι 2οι αγώνες αξιολόγησης για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το σωματείο μας συμμετείχε με έξι αθλητές που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο για μια θέση στο Κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας.

Οι αθλητές μας που κατάφεραν να επιλεγούν είναι οι ήδη Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας Γιώργος Μακρυγιάννης και Θεόδωρος Λαπίκωφ και οι αθλήτριές μας Βικτώρια Λαπίκωφ και Λεμονιά Μακρυγιάννη που στην πρώτη τους εμφάνιση τη φετινή χρονιά, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του Εθνικού προπονητή.

Οι αθλητές μας Γιώργος Χαρισίου και Δημήτρης Σταυριανίδης πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση πολλά υποσχόμενη για το μέλλον τους, μιας και συναγωνίστηκαν με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας.

Τους συγχαίρουμε για την εμφάνισή τους, το αθλητικό τους ήθος και την ανοδική τους πορεία.

Είμαστε σίγουροι πως η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά τους

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, καλούνται όσοι από τα μέλη του σωματείου επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στον γραμματέα του σωματείου κ. Νικόλαο Τζήκα τηλ. 6945481539, 24610-40808

Σελίδα 1 από 603
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ