ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Πρωταπριλιά

Είναι βέβαια γνωστό ότι κάθε πρωταπριλιά το έθιμο επιβάλει να λέμε ψέματα για να ξεγελάσουμε τον άλλο. Παλιότερα οι εφημερίδες συναγωνίζονταν στο ποια θα «σερβίρει» το πιο αληθοφανές ψέμα. Αυτά βέβαια πριν έλθει στο προσκήνιο ο Αλέξης. Αυτή την εποχή με τα ψεύτικα νέα, ο αναγνώστης προσπαθεί να βρει τι δεν είναι ψέμα ή έστω τι είναι μισή αλήθεια.

Σήμερα τα ΜΜΕ πρέπει να λέγονται ΜΜΠ, δηλαδή, Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης. Εξάλλου έχουν κομματικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι προβλέψιμα και το «αθώο» ψέμα είναι σαν τον νέγρο σε συγκέντρωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Έτσι προσπαθούν το ψέμα να μην έχει κομματική χροιά καθότι έχει κοντά ποδάρια. Δεν μπορεί λόγου χάρη να βγει η «Αυγή» και να έχει στην πρώτη σελίδα: «Ο κ. Τσίπρας συγχαίρει την κυβέρνηση». Οι αναγνώστες της δεν τσιμπούν σαν χάνοι. Αν την έγραφε το «Πρώτο θέμα» θα ήταν πιο πιστευτό.

Θα θέλαμε να δούμε τι θα σκαρφιστούν για τον κορονοϊό . Πιθανόν να γράψουν κάτι σαν το νερό του Καματερού. Για όσους δεν πάτησαν τα «ήντα» αυτό ήταν το ποτό που θεράπευε τάχα τον καρκίνο. Πώς οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κολόνια αντί για οινόπνευμα; Πώς οι ηλίθιοι πίνουν σκέτο οινόπνευμα για να σκοτώσουν τον κορονοϊό; Για να μην πούμε τι πίνουν οι Ινδοί. Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος που σε τυφλώνει στις αυταπάτες που σε βολεύουν.

Κάποιος σοφός θα βρει ότι η αγριελιά θεραπεύει όχι μόνο τον κορονοϊό αλλά και τη φαλάκρα σαν παρενέργεια! Ή όταν τρίψεις μια αγριοτσουκνίδα πάνω από τους πνεύμονες ο ιός θα πάρει τα άγρια όρη. Προσοχή τόσο η ελιά όσο και η τσουκνίδα πρέπει να είναι εξάπαντος άγριες γιατί οι ήμερες επιδεινώνουν την κατάσταση.

Άλλωστε στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ένας σωρό αλοιφές που τις βρήκε ένας σοφός Κινέζος μετά από έρευνες μιας ζωής και θεραπεύουν κάθε νόσο και κάθε «θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου» όπου η επίσημη ιατρική σηκώνει τα χέρια ή ακόμα χειρότερο κοροϊδεύει τον κόσμο για να πουλούν οι φαρμακοβιομηχανίες. Είναι πιο πιστευτό κάτι που συμβαδίζει με την νοημοσύνη του πλήθους(που είναι αυτή του πιο ηλίθιου) παρά κάτι που φωνάζουν οι γιατροί εις ώτα μη ακουόντων.

Πάντως η στήλη προσφέρει δωρεάν το φάρμακο που είναι απλό σαν το αυγό του Κολόμβου. Και ρωτούμε: πότε μπαίνει στο σώμα μας ο ιός; Προφανώς όταν είμαστε όρθιοι. Ε λοιπόν πρέπει να κυκλοφορούμε με τα χέρια κάτω και τα πόδια επάνω να δείτε για πότε γιατρεύεστε. Σημείωση: δεν φέρουμε ευθύνη αν το προσπαθήσουν οι παππούδες!

Κώστας Δαλακιουρίδης

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ