ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: «Το σχέδιο της ΔΕΗ φέρνει αύξηση 13,1% στα τιμολόγια»

«Μιλάμε για καθαρή αύξηση άνω του 13% στους καταναλωτές, ιδίως σε εκείνους που είχαν την έκπτωση συνέπειας», είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ που προτείνεται από την Επιχείρηση και το Υπ. Ανάπτυξης.

«Όλες αυτές οι αλχημείες που λέει η Κυβέρνηση ότι θα φέρει την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, αν και είναι ένα θετικό ζήτημα, δεν θα σημάνει κάτι στον καταναλωτή, διότι τελικά θα δει αύξηση 13,1%, καθώς οι αυξήσεις συνολικά είναι άνω του 16%», είπε ο κ. Αδαμίδης.

Όπως ανέφερε, «το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά πάνω από 600 εκ. ευρώ στην ΔΕΗ. Η ΡΑΕ λέει ότι αυτό το ποσό είναι 200 εκ. ευρώ. Ας δώσει λοιπόν το Δημόσιο αυτό το ποσό και ας μην ληφθεί το πακέτο μέτρων των 500 εκ. ευρώ, καθώς αυτό αφορά τις καθαρές αυξήσεις».

Σε ότι αφορά το σκέλος του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ, που αφορά την μείωση της έκπτωσης, από το 75% στο 30%, που απολαμβάνουν οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, είπε ότι «πρώτη φορά Κυβέρνηση λέει ότι θα καταργήσει ένα μέρος μιας συλλογικής σύμβασης, προφανώς διότι θέλει να δημιουργήσει “κοινωνικό αυτοματισμό”. Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε η χούντα. Θα απαντήσουμε δικαστικά».

«Δεν ισχύει ότι λέει το Υπουργείο, καθώς η έκπτωση είναι προσφορά έναντι μισθού, είναι φορολογητέα κατά 50% και επομένως η μείωση από το 75% στο 30% της έκπτωσης, σημαίνει ότι ουσιαστικά καταργείται η έκπτωση», είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε, στο σύνολο των 150.000 ρολογιών/παροχών που διαθέτουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, η έκπτωση αυτή ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ «είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους στην χώρα, που όμως έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους την περίοδο της κρίσης».

«Είναι χρήματα που δόθηκαν στους εργαζόμενους έναντι αυξήσεων από το 1950. Αν νομίζει κάποιος ότι αν κοπεί η έκπτωση των τιμολογίων στους εργαζόμενους της, ότι έτσι θα σωθεί η ΔΕΗ, τότε ισχύει η ρήση “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Εμείς έχουν υποστεί ετήσια μείωση αποδοχών κατά 6 εκ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.

«Εμείς έχουμε μια πρόταση που δεν προβλέπει αύξηση τιμολογίων, όμως όλοι υιοθετούν το σχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος της ΔΕΗ», είπε ο κ. Αδαμίδης, κατηγορώντας την ηγεσία του Υπουργείου για αιφνιδιασμό των εργαζόμενων στην Επιχείρηση και για άρνηση συνάντησης μαζί τους.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ