Ο Υπουργός Υγείας απέκλεισε το Γ. Τοπαλίδη ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 3η ΥΠΕ Γ.ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θεώρησε ότι συντοπίτης μας Γιώργος Τοπαλίδης ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του διοικητή της 3ης Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ),δεν κατέχει τις σπουδές που δήλωσε στο βιογραφικό του γι’ αυτό και τον απέκλεισε από την εν λόγω θέση. Το θέμα πήρε πανελλαδική εμβέλεια με δημοσιεύματα του τύπου «ο Κικίλιας καρατόμησε τον Τοπαλίδη ΥΠΕ γιατί παρουσίασε ψεύτικο βιογραφικό» κ.α. Από την πλευρά βέβαια ο Γιώργος Τοπαλίδης αντέκρουσε τα όσα δημοσιεύτηκαν περί ψεύτικου βιογραφικού επισημαίνοντας: «Δεν είχα καταθέσει κανένα πλαστό πτυχίο και ούτε παρουσίασα κάτι ψευδές. Μάλιστα στα έγγραφα που κατέθεσα, τους εξουσιοδότησα να αναζητήσουν και τα πτυχία μου. Άλλωστε ανήκω στο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκεί προαπαιτούμενο είναι το μεταπτυχιακό».
Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που παρέδωσε για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ο κ.Τοπαλίδης υπογραμμίζει: «Εγώ είχα στείλει μόνο το πτυχίο μου από τα ΤΕΙ που απαιτούνταν και το βιογραφικό όπως σας είπα μόνο περιγραφικά. Μάλιστα, έλεγα χαρακτηριστικά ότι έχω κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις».
Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, παρ’ όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας, παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή των Διοικητών των ΥΠΕ είναι το απολυτήριο Λυκείου με βάση τον τελευταίο νόμο.
Η υπόθεση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί διαπιστώθηκε και ότι άλλο αναγραφόταν στο βιογραφικό και άλλοι τίτλοι σπουδών κατατέθηκαν.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ