Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη"

Εθνικές εκλογές αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου

Όπως είπε στην διακαναλική συνέντευξη  πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε την πίτα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα αναδιανείμει την πίτα» συμπλήρωσε. «Αν πρόκειται να ψηφίσουν οι πολίτες για το ποιος θα μειώσει τους φόρους οι πολίτες θα επιλέξουν τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιλέξουν το πραγματικό προϊόν και όχι την απομίμηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση. «Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη» τόνισε. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που ο ίδιος έθεσε αυτό το πλαίσιο εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα σε τέσσερις εβδομάδες να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».

Μιλώντας για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης και το μέτρο της13ης σύνταξης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρόκειται απλά για ένα «προεκλογικό επίδομα», σημειώνοντας ωστόσο πως οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και απαραίτητη. «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στους εταίρους και να πούμε ότι διαφωνούμε με το μέτρο αυτό. Να έρθει ο κ. Τσίπρας και να δεχθεί την τροπολογία μας. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε ως επόμενη κυβέρνηση την μείωση του αφορολόγητου» συνέχισε.

Ερωτώμενος για την ασφάλεια στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή απουσιάζει, θέτοντας ως «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ την  ασφάλεια σε όλη τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος, αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, καθώς και 1500 προσλήψεις αστυνομικών. Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, ενώ έκανε λόγο  για αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τις ελίτ και τους πολλούς: «Ο διαχωρισμός μεταξύ πολλών και ελίτ είναι ο διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Δεν είμαι ούτε με τους πολλούς ούτε με τους λίγους. Είμαι με όλους. Τα διλήμματα δεν είναι για τις ελίτ. Αλλά για τις νέες δουλειές ή τα επιδόματα, πραγματική υγεία ή κρατική μιζέρια, ασφάλεια ή φόβο. Γιατί η ΝΔ είναι με τις ελίτ και ο κ. Τσίπρας με τους πολλούς; Το πρόγραμμά μας απευθύνεται πρώτιστα στους πιο αδύναμους. Όταν μιλάμε για καλές εργασιακές σχέσεις , μιλάμε για τους πολλούς.  Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από το αγροτικό… στα πούρα
Σε ερώτηση για το μείζον θέμα των ημερών με τις πολυτελείς διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έφτιαξε την καριέρα του πολεμώντας τους αντιπάλους του κι επέλεξε να κάνει διακοπές σε ένα κότερο, κρύβοντάς το γιατί ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. «Ηρθε στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «go back κυρία Μέρκελ» και φεύγει καπνίζοντας πούρα σε σκάφη».

 «Ο κ. Θεοχαρόπουλος θα καταψήφιζε μόλις έγινε υπουργός; Ο σκοπός ήταν να αναδείξουμε πως ο Τσίπρας ταυτίζεται με τον Πολάκη, ότι ο «πολακισμός» είναι ιδιότυπος φασισμός και τελικά το ήθος και το ύφος της εξουσίας του κ.λ Τσίπρα. Αν κάτι μάθαμε μέσα στην ένταση είναι ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε. Το είδαν όλοι. Έναν πρωθυπουργό που μιλούσε σαν να βρίσκεται στο καφενείο, αποσταθεροποιημένο και ταραγμένο» είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και 3 χρόνια έχουν στοχοποιήσει χυδαία την σύζυγό μου»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε στη Βουλή, σημειώνοντας πως «έκατσα και ξαναείδα την συζήτηση στη Βουλή και στην πρωτολογία μου άσκησα σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα. Το πού κάνει διακοπές ένας πολιτικός είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Στην δευτερολογία, δέχτηκα μια χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος, ο κ. Τσίπρας επαναλάμβανε τα πρωτοσέλιδα του Documento, κάνοντας μία παρατήρηση για το τι έκανε η οικογένεια του κ. Τσίπρα στην Χούντα».

«Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω, δεν έχει οικογενειακή ευθύνη ο κ. Τσίπρας, αλλά ούτε εγώ. Ποιος εδώ και 3 χρόνια έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο τη σύζυγό μου; Συνειδητά ο κ. Τσίπρας και τα υπόγεια του Μαξίμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα. «Του είπα ότι δική μου επιλογή είναι να πάμε ήπια σε εκλογές. Η απάντηση που μου έδωσε δεν έχει καμία σημασία».

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ