Κοζάνη: Πιλοτική λειτουργία της βιβλιοθήκης εν αναμονή των εγκαινίων

By Σεπτεμβρίου 12, 2018

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στο νέο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό. Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι η βιβλιοθήκη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την ταυτότητα της.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε επίσης και στην προετοιμασία των εγκαινίων που θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας. Σε ότι αφορά στα κονδύλια για την λειτουργία της βιβλιοθήκης όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος έχουν εξασφαλιστεί.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου αναφέρθηκε στην δεκαετή πορεία της ανέγερσης του νέου κτηρίου της βιβλιοθήκης και στις δυσκολίες από το 2008 που δρομολογήθηκε το έργο. Έκανε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την βιβλιοθήκη όπως έκαναν πάντα δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από την προσέλευση που ξεπέρασε τα 200 άτομα την πρώτη ημέρα.

Η κ. Στεργιοπούλου έκανε γνωστό το καινούργιο τμήμα που ιδρύθηκε της παιδικής βιβλιοθήκης όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις κάθε απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως κοινό μπορεί σήμερα να χρησιμοποιεί το αναγνωστήριο, την αίθουσα του media lab ενώ γίνονται και ξεναγήσεις στη συλλογή των παλαιών εντύπων, με το δανειστικό τμήμα να ξεκινά το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ