Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Κάηκαν στο χυλό………..φυσάνε και το γιαούρτι!

Χθες ο παρατεταμένος καύσωνας, προχθές ο παγετός, αντιπροχθές η κρίση στο εισαγόμενο Φ.Α, επιβάλλουν την αναθεώρηση του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση”

Σε λειτουργία ως 10 Σεπτεμβρίου η μονάδα Μεγαλόπολη 3 για τη διασφάλιση επάρκειας.

Δύο Χρόνια μετά τις υπερφίαλες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, το ΥΠΕΝ με χθεσινή του απόφαση παρατείνει την λειτουργία της μονάδας 3 της Μεγαλόπολης μέχρι της 10 Σεπτεμβρίου και μάλιστα κατά παρέκκλιση των όρων του άρθρου 33 παρ. 2(α) της ΚΥΑ 36060/1155/Ε.103/2013 (ΦΕΚ Β’ 1450/14-06- 2013). Δηλαδή θα δουλεύει όπως δούλεψε και όλες τις μέρες του καύσωνα ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΘΕΙΩΣΗΣ, αδιαφορώντας ο καιροσκοπικά οικολογίζων πρωθυπουργός για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην πόλη της Μεγαλόπολης.

Γίνεται γνωστό προς όλους ότι η συγκεκριμένη λιγνιτική μονάδα τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας εδώ και δέκα (10) μήνες, αλλά επιστρατεύτηκε άρον-άρον να κρατήσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, γιατί οι ΑΠΕλπισμένοι παραγωγοί συμμετείχαν στην ημερήσια ζήτηση με ποσοστά μικρότερα της νικοτίνης που περιέχει ένα τσιγάρο. Τέθηκε σε λειτουργία μάλιστα χωρίς την αποθείωση γεγονός που προκάλεσε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μονάδα λειτούργησε μερικές ώρες (120) χωρίς την αποθείωση για να αποφύγει η χώρα το black out. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι την αδειοδοτούν να ξαναλειτουργήσει επικαλούμενοι τη διασφάλιση επάρκειας ισχύος, αδιαφορώντας για την ατμοσφαιρική ρύπανση που είναι τοπικό πρόβλημα.

Εδώ λοιπόν κατά την άποψή μου προκύπτουν αβίαστα τα ερωτήματα, αλλά και τα ασφαλή συμπεράσματα.

Είναι η δεν είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης και όλων των καιροσκόπων οικολόγων όταν δεν τους ενοχλεί προκειμένου να έχουν ρεύμα για τα κλιματιστικά και θερμαντικά τους σώματα να δουλεύουν οι λιγνιτικές μονάδες και κατά παρέκκλιση των οδηγιών;

Αποδεικνύεται ή όχι ότι εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για απολιγνιτοποίηση είναι χωρίς κανένα σχέδιο για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση, αλλά στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εισαγόμενου Φυσικού Αερίου;

Είναι ή δεν είναι η χώρα ενεργειακά εξαρτημένη και μάλιστα από τις χώρες των Βαλκανίων ( Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία) και την Τουρκία όταν εισάγουμε παραγωγή ρεύματος και μάλιστα από Λιγνίτη εκτοξεύοντας την τιμή στη χονδρική στα 185 ευρώ τη MW η οποία με την πολιτική και του target model θα επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στα νοικοκυριά;

Λειτουργούσαν ή όχι το σύνολο των 7 λιγνιτικών μονάδων με πλήρη φορτία χωρίς να είναι εξαρτημένες από τα ……δειλινά, τα ηλιοβασιλέματα, το ψιλοβρόχι, ή το αεράκι, εξασφαλίζοντας την επάρκεια του συστήματος την ώρα που η ζήτηση ξεπέρασε τα 11.000 MW!!!

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χθες ο παρατεταμένος καύσωνας, προχθές ο παγετός, αντιπροχθές η κρίση στο εισαγόμενο Φ.Α, επιβάλλουν την αναθεώρηση του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση που μας καθιστά όπως αποδείχθηκε ενεργειακά εξαρτημένη χώρα, με ορατό τον κίνδυνο για black out και την ανεργία στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας να έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της περιόδου οικονομικής μετανάστευσης στην μεταπολεμική Ελλάδα. Με ένα νέο ΕΣΕΚ που θα διατηρεί τις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες εντός του συστήματος

Εκτός και εάν υιοθετείται τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Γερμανική Bilt: «οι κάτοικοι των περιοχών κάτι άλλο θα βρούν να κάνουν»!!!

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ