Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα

Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα

 Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί και ποιοι διαφώνησαν

  

Να επιστρέψουν στα θρανία τους από Δευτέρα οι μαθητές των Λυκείων εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα διαφωνιών καθώς οι πολλοί επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική αύξηση που μπορεί να επιφέρει αυτή η απόφαση, τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν «παραλύσει» και λειτουργούν σε συνθήκες «πολέμου».

Oι διαφωνίες

Οι ειδικοί διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων ή μόνο η Γ’ Λυκείου η οποία ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επιπλέον, μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν ότι είναι αναγκαίο να παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Παρά τις έντονες συστάσεις και τις προειδοποιήσεις από επτά μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα Λύκεια αυτή την εβδομάδα, η τελική εισήγηση έδωσε το «πράσινο φως» επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις στις 12 Απριλίου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
Tharos.gr Logo
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ