Εγκαίνια για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 με παρουσία του Γιώργου Αμανατίδη
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Βόρειου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος παραδόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου οδικού άξονα που ενώνει την περιοχή με την υπόλοιπη χώρα.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της Δυτικής Μακεδονίας με την Κεντρική Ελλάδα και τον άξονα ΠΑΘΕ, φέρνοντας πιο κοντά τη Βόρεια Ελλάδα με το κέντρο και τον νότο. Πρόκειται για μια υποδομή που καθιστά τα σύνορα της χώρας και της Ευρώπης πιο προσβάσιμα για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αναδεικνύεται μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τα οποία ο νέος οδικός άξονας καθιστά πιο προσιτά:
- Οι 14 λίμνες της περιφέρειας.
- Τα χιονοδρομικά κέντρα.
- Οι βυζαντινές εκκλησίες.
- Οι προστατευόμενες περιοχές και τα πέτρινα γεφύρια.
- Η αγροδιατροφή και η νέα επιχειρηματικότητα.
Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι ο Ε65 να μετατραπεί σε έναν κύριο άξονα διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών, αποτρέποντας τη φυγή των κατοίκων. Επιδιώκεται η σύνδεση των Μετεώρων με την Πίνδο, ενισχύοντας τη στρατηγική για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η ανάπτυξη αυτή στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Η Περιφέρεια προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή να αξιοποιήσει τις προοπτικές του τόπου. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιχειρηματική ανάπτυξη, δημιουργώντας εισόδημα και στηρίζοντας τις τοπικές επενδύσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για το μέλλον.






















